• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 16 °C

416 adet 'Sosyal Hizmet Merkezi' açılacak

416 adet 'Sosyal Hizmet Merkezi' açılacak
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile bitlikte çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Bitlis'in Tatvan ilçesine gelen Aile ve Sosyal Politikalar Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, Tatvan Sosyal Hizmet Merkezi'nin açılışını yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile bitlikte çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Bitlis'in Tatvan ilçesine gelen Aile ve Sosyal Politikalar Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, Tatvan Sosyal Hizmet Merkezi'nin açılışını yaptı.

Bakan Fatma Şahin'in yoğun programı nedeniyle Bakan Şahin'in yerine Sosyal Hizmet Merkezi'nin açılışını gerçekleştiren Müsteşar Zahteroğulları, açılış kurdelesini kesti ve beraberindekilerle birlikte yeni hizmete giren Sosyal Hizmet Merkezini inceledi.

Açılış programı kapsamımda düzenlenen programa da katılan Aile ve Sosyal Politikalar Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, bu gün Tatvan'da önemli hizmete imza attıklarını belirterek, bakanlık olarak yeni başlattıkları proje kapsamında Tatvan'da açılan Sosyal Hizmet Merkezi gibi Türkiye geneline 416 adet Sosyal Hizmet Merkezi açacaklarını söyledi. Olay olmadan, testi kırılmadan, insanların, ailelerin dağılmadan, mağdur duruma düşmeden hangi sosyal müdahaleleri yapabilmenin imkanlarını sağlamak için Sosyal Hizmet Merkezlerini açtıklarını ifade eden Zahteroğulları, "Sosyal Hizmet Merkezlerinin sosyal çalışmacılar, eğitimciler, psikologlar, aile tüketici birimleri uzmanları yani sosyal hayata ilişkin müdahale edecek ne kadar profesyonel personel varsa birlikte çalışacaklar. Odaklandıkları aileye birlikte hizmet götürecekler. Bu Türkiye'de yepyeni bir hizmet modeli dolayısıyla biz şunu arzu ediyoruz: İnsanlar nasıl hastalandıklarında gidecekleri yer sağlık ocağı yada hastane geliyorsa sosyal bir problem yaşadıklarında ise akıllarına sosyal hizmet merkezi gelsin istiyoruz. Burası bütün insanların sosyal yardım, sosyal hizmet gibi her türlü ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışacak bir merkez olacak. Bunu zaman içinde çalışmalarımızla göstereceğiz. Sadece Tatvan'da değil Türkiye genelinde bu şekilde 416 merkez olacak. Bitlis'te de bir tane merkezde olacak orası da Mutki ve Güroymak'a hizmet verecek. Tatvan'da ki ise aynı zamanda Hizan'a da hizmet verecek. Birde Ahlat ve Adilcevaz'ı kapsayacak 3 merkez düşünüyoruz. İnşallah bu kuruluşların, burada görev yapacak arkadaşların toplumumuzun sosyal problemlerine daha yakından ve daha hızlı müdahale edeceğine inanıyorum. Dolayısıyla hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ise, "Hükümetimiz özellikle son yıllarda bütün toplum kesimlerini başta olmak üzere onu kucaklayan, onu rehabilite eden, istihdama ve hayata kazandıran bir proje içerisindedir. Bu merkezimiz de inşallah Tatvanımızda bütün sosyal hizmet alanlarında, şehit ve gazi yakınları dahil her kesime yönelik bütün projelerde bu merkezde hem rehabilite edecek hem de onların farkındalığını arttıracak" dedi.

Açılış programı Aile ve Sosyal Politikalar Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları'nın Sosyal Hizmet Merkezini yapan yüklenici firma yetkilisine binayı erken yapması ve teslim etmesinden dolayı teşekkür plaketi vermesiyle son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2366 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim