• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

4/B'liler Geçici Olarak Görevlendirilmeyecek

4/B'liler Geçici Olarak Görevlendirilmeyecek
Türk Sağlık Sen tarafından açılan davada mahkeme 4/B personelinin geçici olarak görevlendirme işleminin iptaline karar verdi.

Türk Sağlık Sen tarafından açılan davada mahkeme 4/B personelinin geçici olarak görevlendirme işleminin iptaline karar verdi.

Türk Sağlık Sen tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle;

"Bilindiği gibi, 657 sayılı DMK’nın 4/b maddesine tabi olarak görev yapan sözleşmeli personelin rızası dışında hizmet içi eğitim maksadı ile görev yaptığı işyerinden başka işyerlerine bir ay süre ile geçici olarak görevlendirmeler yapılmaktadır.

Maksadına aykırı olarak resen yapılan geçici görevlendirmeler sözleşmeli personelin mağduriyetine sebebiyet verdiği, hatta bir çok idareciler tarafından bu durumun tehdit unsuru olarak kullanıldığı da bilinmektedir.

Öte yandan, zaman zaman yapılan geçici görevlendirmelerde bir aylık süre  dahi aşılmakta ve bu görevlendirmelere dayanak olarak ta idarenin takdir yetkisi gösterilmektedir.

Türk Sağlık Sen genel merkezi, anılan geçici görevlendirmelerin maksadına matuf olarak yapılmaması ve sözleşmeli personelin mağduriyetine sebebiyet vermesi nedeni ile dava açma yoluna gitmiştir.
Yozgat İdare Mahkemesinde açtığı dava sonucunda  yapılan bir aylık geçici görevlendirmenin hizmet içi eğitim maksadı ile yapılmadığı personel ihtiyacının giderilmesine yönelik yapıldığı gerekçesi ile görevlendirme işleminin iptaline karar vermiştir.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci mahkeme kararı ile ilgili bir değerlendirme yaparak bir kez daha hukuk kuralları dışı keyfi uygulamalar ile sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını  mağdur eden idarecileri uyardı. Genel Başkan Önder Kahveci;  “Üreten yol gösteren ve hak ettiğini alan bir sendikacılık anlayışı çerçevesinde yürüttüğümüz sendikal mücadele neticesinde bir çok mağduriyetleri açtığımız davaları kazanarak giderdik. Bu yönde yaptığımız girişimler ve kazanımlar sayesinde sendikal örgütlenmenin önünü açtık, bir çok sendikaya örnek olduk. Bu anlamda yaşanan gelişmeler ve yapılan düzenlemelerin temelinde Türk Sağlık Senin girişimleri ve kazanımlarının olduğu sağlık ve sosyal hizmet çalışanları tarafından bilinmektedir. Keza, son olarak 4/B’li bir üyemizin maksadına aykırı olarak yapılan geçici görevlendirme işleminin iptali için açtığımız davayı kazanarak bu yönde ilk olmanın gururunu yaşamaktayız.” dedi.  Söz konusu kararın herkese ve her kesime örnek teşkil etmesi bakımından önemli olduğunu vurgulayan Genel Başkan Kahveci, hizmet içi eğitim zemini oluşturulmadan farklı gerekçelerle resen yapılan geçici görevlendirmelerin iptal edilmesi amacı ile şube başkanlıklarımıza bildirilmesi halinde her türlü hukuki desteği vereceklerini ifade etti."
 
Bu haber toplam 3544 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim