• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

4/C Geçici Personelin Nakilleri hakkında duyuru

4/C Geçici Personelin Nakilleri hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından 4/C Geçici Personelin Nakilleri hakkında duyuru yayımlandı.

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
İnsan Kaynakları Başkan Yardımcılığı

Sayı: 86701779/903.99/ 2082               22.05.2015
Konu: 4/C Geçici Personel

Bilindiği üzere, 2014/7140 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki "Özelleştirme Uygulamaları Sonucunda İş Sözleşmeleri Sona Eren İşçilerin Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Geçici Personel Statüsünde İstihdam Edilmelerine İlişkin Esaslar" 31 Aralık 2014 tarihli ve 29222 (4.Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Anılan Bakanlar Kurulu Kararı çerçevesinde, 4/C geçici personelin yer değişikliği ve sözleşme yenileme işlemlerinde uygulama birliğinin sağlanması ve yanlış uygulamaya mahal verilmemesi amacıyla Devlet Personel Başkanlığından görüş sorulmuş olup, alınan cevabi yazı uyarınca ilgili personelin sözleşmelerinin yenilenmesi işlemleri ile yer değişikliği taleplerinin değerlendirilmesi aşamasında Genel Sekreterliklerce aşağıda belirtilen hususlara göre işlem tesis edilecektir.

Hizmet Sözleşmesi

1- 4/C geçici personelin 01/01/2015 tarihinde yenilenen Tip sözleşme örneği, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığınca değişiklik yapılıncaya kadar uygulanacak olup, 2016 mali yılı ve sonraki yıllar için 2015 yılında imzalanan hizmet sözleşmeleri uygulanmaya devam edilecektir.

Kurum İçi Nakil İşlemleri

2- 4/C geçici personelin il içindeki nakil talepleri herhangi bir dönem gözetilmeksizin Genel Sekreterliklerce her zaman değerlendirilebilecektir. İl içinde görev yeri değişikliği Genel Sekreterliklerce uygun görülen geçici personele yeni görev yerinde ayrıca hizmet sözleşmesi imzalatılmayacaktır.

3- Geçici personelin il dışı nakilleri yılda iki defa yapılacak olup, talepleri Ocak ve Temmuz aylarında görev yaptığı hastane yöneticiliğince alınarak bağlı bulunduğu Genel Sekreterliklerce Kurumumuz İnsan Kaynakları Başkan Yardımcılığına gönderilecektir.

4- Geçici personelin il içi görev yeri değişikliğinde, atama emirlerinin tebliğ tarihinden itibaren izleyen iş günü içinde yeni görev yerinde sigorta işlemleri yapılarak göreve başlayışları sağlanacaktır.

5- Geçici personel, il dışı görev yeri değişikliği için sigortalılık işlemleri ve hizmet sözleşmesi yapılması amacıyla yeni görev yerine müracaat etmek üzere ayın 14 üncü günü mesai bitimine kadar beş işgünü izinli sayılacaktır. Bu personelin eski görev yerleri ile ilişikleri, ayın 14 üncü günü mesai bitimi itibariyle sona erecektir. Geçici personele yeni görev yerinde hizmet sözleşmesi imzalatılarak ayın 15 inci günü göreve başlayışı sağlanacaktır.

6- 4/C geçici personelden il içi ya da il dışı nakilleri nedeniyle ayrılışı yapılanların hiçbir surette atamaları iptal edilmeyecektir. Görev yeri değişikliği nedeniyle ayrılışı-başlayışı yapılan personelin bilgileri Genel Sekreterliklerce Kurumumuza ivedi olarak bildirilecektir.

Bakanlık ile Bağlı ve İlgili Kuruluşlar Arasındaki Nakil İşlemleri

7- Devlet Personel Başkanlığından alınan 13/01/2014 tarihli ve 96005330/24854 sayılı görüş yazısı uyarınca, geçici personelin Bakanlığımız ile bağlı ve ilgili kuruluşları arasındaki kurum değişikliği talepleri Kurumumuzca değerlendirilecektir.

8-Geçici personelin bağlı ve ilgili kuruluşlar arasında naklen geçişleri yapılmayacaktır.

Geçici Görevlendirme

9-Geçici personelin Kurumlararası görevlendirme talepleri il içinde olması kaydıyla, Genel Sekreterliklerce değerlendirilecek olup, valilik onayı ile görevlendirilebilecektir.

Diğer Hususlar

Mezkur Bakanlar Kurulu Kararının yürürlüğe girmesini müteakip naklen atanma talebinde bulunmuş ve talebi Genel Sekreterliklerce Kurumumuza gönderilmiş olan 4/C geçici personelin başvurusu, yukarıda belirtilen dönemler haricinde bir defaya mahsus olmak üzere değerlendirilecektir.

Uygulamaya ilişkin tedbirlerin alınarak konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereği ile durumun ilgililere tebliğini rica ederim.

Uz.Dr. Zafer ÇUKUROVA
Kurum Başkanı

Dağıtım
Gereği

D Planı

Duyurunun aslı için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4832 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim