• BIST 9678.33
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 22 °C

5 aylık bebeğin kafatası kemiklerine yeniden şekil verildi

5 aylık bebeğin kafatası kemiklerine yeniden şekil verildi
Konya’da sürekli ağlayan 5 aylık Furkan bebek, binde 6 görülme sıklığı olan, kafasındaki şekil bozukluğunun giderilmesiyle sağlığına kavuştu.

Medicana Konya Hastanesi’nde sürekli ağlama şikâyetiyle gelen 5 aylık Furkan bebeğe, binde 6 görülen kafatasında şekil bozukluğu teşhisi konuldu ve ameliyatla kafatası kemiklerine yeniden şekil verildi.

Konya’da sürekli ağlayan 5 aylık Furkan bebek, binde 6 görülme sıklığı olan, kafasındaki şekil bozukluğunun giderilmesiyle sağlığına kavuştu.

Doğumunun ardından huzursuzluk ve sürekli ağlama şikâyeti ile Medicana Hastanesi’ne götürülen 5 aylık Furkan Gün’ün kafatasında şekil bozukluğu olduğu belirlendi. Kafatasına sürekli baskı yapan bu durumun bebeğin ağlamasına neden olduğu ve ilerleyen dönemlerde zekâ geriliğine sebebiyet verebileceğini öğrenen anne Ayşegül (30) ve baba Hakan Gün (31) ikinci çocuklarının ameliyat olmasına karar verdi. Özel Medicana Konya Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Soner Çivi, ameliyatla bebeğin kafatası kemiklerine yeniden şekil verdi.

Özel Medicana Konya Hastanesinde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Soner Çivi, sağlığına kavuşan Furkan bebeğin artık ağlamayacağını söyledi. Zor bir ameliyat gerçekleştirdiklerini anlatan Çivi, “Eğer müdahale edilmezse çocuklarda zeka geriliği, gelişme geriliği gibi sıkıntılar oluşturabilir. Müdahale ettik ve şükür ki, iyi sonuç aldık. Şuan Furkan gayet iyi, ameliyattan önceki şikâyetler geçti” şeklinde konuştu.

Ameliyat hakkında da bilgi veren Operatör Doktor Soner Çivi, “Zamanında kapanması gereken fontanel dediğimiz bıngıldaklar önce kapanıyor. Böylece kafada şekil bozukluğu oluşuyor ve beyne bir baskı yapıyor bu durum. Beyindeki baskıdan dolayı çocuklarda huzursuzluk, ağlama gibi şikâyetler meydana geliyor. Daha ileriki dönemlerde hem kafada şekil bozukluğu hem zeka geriliği meydana gelebiliyor. Bu yüzden müdahale edilmesi gerekiyor. Yaptığımız işlem basitçe anlatacak olursak, beyne yer kazandırmak. Bu da ciddi bir ameliyat. Kafatası kemiklerine yeniden şekil vererek yer açıp çocuğun beynini rahatlatıp daha ileri dönemlerde şekil bozukluğunun iyileşmesini sağlamak yaptığımız işlem bu. Furkan da şu anda gayet iyi. Başarılı bir ameliyat geçirdik. Şuanda hiçbir sorunu yok, taburcu aşamasına geldi” dedi.

Baba Hakan Gün (31) doğum sonrası sürekli ağlayan bebeğinin yeniden sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi. Baba Gün, “Oğlumun devamlı süren ağlaması vardı. Uyku sorunu yaşıyor ve ağlıyordu. Gerekli teşhis konulmamıştı, sebep bulamamıştık. Kontrollerde kafatasında şekil bozukluğu olduğu teşhisi konuldu. 1 aylık bir sürecin ardından ameliyata karar verdik. Ameliyat iyi geçti, çocuğumuzda çok iyi. Kesinlikle zamanında müdahale edilmesi lazım” diye konuştu.

ZEDHABER

Bu haber toplam 2863 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim