• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

5 ilde sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı

5 ilde sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı
Beş ilimizde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, 14 Mayıs'tan itibaren sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı.

 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, sokağa maskesiz çıkmayı yasaklayın illere yenileri eklendi.

Bugün yasak kararı alan iller;

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da maskesiz sokağa çıkmak yasak

Afyonkarahisar İl Hıfzıssıhha Meclisinin aldığı karar gereği kent genelinde maskesiz sokağa çıkmaya izin verilmeyeceği bildirildi.

Afyonkarahisar genelinde tüm vatandaşların sosyal iletişim halinde bulundukları alanlara, meydanlara, sokak ve caddelere, işyerlerine İl Hıfzıssıhha Meclisinin aldığı 11 Mayıs 2020 tarih ve 19 nolu kararı gereğince maskesiz çıkmalarına ve bulunmalarına izin verilmeyeceği açıklandı. İl Hıfzıssıhha kararına göre ayrıca kent oto pazarının da maske kullanmak şartıyla açılmasına karar verildiği belirtildi.

BALIKESİR

Balıkesir'de sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı

Balıkesir'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Ersin Yazıcı Başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, il genelinde cadde ve sokaklarda maske ile dolaşmanın zorunlu olmasına karar verdi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek başta denetimler olmak üzere uygulamanın eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. Maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birliği ile karar verilmiştir."

ADIYAMAN

Adıyaman Valisi Aykut Pekmez başkanlığında toplanan Hıfzısıhha Kurulu aldığı kararla, kentte 15 Mayıs 2020'den itibaren dışarı maskesiz çıkmak yasaklandı.

Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

* Devletimiz tüm kurumları ile bu salgının yayılması ve vatandaşların hayatlarını tehdit etmesini engellemek için birçok tedbir almakta ve bu kapsamda uyulması gereken kuralları belirleyerek vatandaşlarla paylaşmaktadır.

* Bu kapsamda, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile ilimiz genelinde hastalıktan korunmak için tüm vatandaşlarımızın herhangi bir nedenle ikametlerinden çıktıkları andan itibaren, ikametlerine dönünceye kadar maske takmadan sokakta ve kamuya ait açık ve kapalı alanlarda ve araçlarda bulunmaları yasaklanmıştır.

* Bu yasağın uygulanmasına 14 Mayıs 2020 günü saat 23.59'dan itibaren başlanılacaktır. Alınan kararlara uymayan vatandaşlarımıza cezai müeyyide uygulanacaktır.

11.05.2020 tarihi itibariyle maske zorunluluğu getirilen iller;

BARTIN

Bartın'da maskesiz sokağa çıkmama uygulaması başladı

Bartın'da maskesiz sokağa çıkma yasağına başlanırken, ilk gün polisler vatandaşları uyararak maske dağıtımı yaptı.

Bartın Valiliği İl Hıfzıssıhha Meclisinin 11 Mayıs tarihi itibari ile Bartın'da sokakta maskesiz gezme yasağının uygulamasına başlandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren sokak ve caddelerde devriye gezen ekipler, maskesiz vatandaşları uyarak maske dağıtımı yaptı. İlk gün olması nedeniyle ceza kesmekten öte uyarıyı seçen ekiplerden maskelerini alan vatandaşlarda yollarına maske ile devam etti.

DENİZLİ

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararı ile korona virüs tedbirleri kapsamında Denizli'de maske kullanımı zorunlu hale getirildi.

Meclis, korona virüs dolayısı ile Vali Hasan Karahan başkanlığından olağanüstü toplandı. Toplantı sonrası bir dizi karar alınırken, öne çıkan konu başlıkları ise şunlar oldu:

"Ticari taksi durakları ve ticari taksi olarak kullanılan araçların en az haftada bir kez olacak şekilde düzenli aralıklarla temizlenip, dezenfekte edilecek. Gerektiğinde ibraz edilmek üzere yetkili merci tarafından düzenlenmiş aracın dezenfekte edildiği tarihi gösteren belge araçta bulundurulacak.

Ticari taksilerde, gün içerisinde araca binen her müşterinin kullanımına yetecek ölçüde kişisel kullanıma uygun dezenfektan malzeme, ürün veya 80 derecelik kolonya bulundurulmasına, ticari taksi şoförlerinin taksiye bindiği anda dezenfektan veya kolonya kullanabileceği, kullanması gerektiği konusunda müşteri bilgilendirilecek.

Başta pazar yerleri, marketler, toplu olarak çalışılan iş yerleri, toplu taşıma araçlarında tüm vatandaşlarımızın satıcı, müşteri, çalışan herkes maske kullanımının zorunlu olmasının yanında vatandaşlarımızın her türlü alanlarda cadde, sokak, parklar, alışveriş merkezleri gibi açık ve kapalı tüm alanlar konutlarından çıktıkları andan itibaren maske kullanımı zorunlu olacak. Alınan kararlara uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası kesilecek".

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1971 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim