• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

5 kez yakalandığı kanseri yendi!

5 kez yakalandığı kanseri yendi!
Samsun’da 5 kez yakalandığı kanseri yenen 49 yaşındaki kadın görenleri şaşırtıyor.

Samsun'da farklı kanser türlerini defalarca yenen Sema Danışmaz, "Herkes bana öldü gözüyle baktı. Ölmedim, yine dirildim. Her sabah kalktığımda Allah'a şükür ve teşekkür ediyorum" dedi.

Samsun'da yaşayan ve yakalandığı 5 farklı kanser türünü defalarca yenen 49 yaşındaki Sema Danışmaz, hayatının baharında olduğu 16 yaşında ilk kanserine yakalandı. Senelerce farklı tedaviler gören Danışmaz, hayatının her evresinde farklı kanser türleriyle boğuşarak üstesinden geldi. Kendisine 'öldü' diyenlerin şimdi şaşırdığını belirten Sema Danışmaz, kanserin korkulacak bir hastalık olmadığını söyledi.

“KANSER OLDUĞUMU KABUL ETTİM AMA HASTA OLDUĞUMU KABUL ETMEDİM”

Kanserin korkulacak bir hastalık olmadığını belirten Sema Danışmaz, “İlk 16 yaşında lenfoma kanserine yakalandım. 2 ay tedavi gördüm. Kemoterapi aldım ve saçlarım döküldü. Çok büyük zorluklar çektim. 1980'li yıllarda da tıp bu kadar gelişmemişti. O şartlarda hastalığı yendim. 10 yıl sonra ikinci kanserimle karşılaştım. Oda lenfomanın devamı olarak kolumun altında çıktı. Herkes bana 'öldü' gözüyle baktı. Buna doktorlarım da dahildi. Aldığım kemoterapiler beni yataklara düşürdü ve kalkamayacak hale geldim. Her sabah kalktığımda Allah’a şükür ve teşekkür ediyorum. Ölmedim, yine dirildim. Kanser olduğumu her zaman kabul ettim ama hasta olduğumu hiç bir zaman kabul etmedim" diye konuştu.

“KANSER OLMAKTAN KORKMAYIN SADECE GEÇ KALMAYIN”

Kanserli olan vatandaşlara seslenen ve öğütlerde bulunan Sema Danışmaz, "Kanserseniz, kanser olduğunuzu kabul edin ama hasta olduğunuzu kabul etmeyin. İyi bir doktor, beyin gücü ve inançla bunun üstesinden gelirsiniz. Tam hayatım normale döndü derken sol göğsümde tekrar kanser kitlesi oluştu ve göğüs kanseri olmuşum. Ben üzülmedim, doktorlara ‘kanser olduysam ve alınması gerekiyorsa alınsın’ dedim ve yattım sol göğsüm alındı. Eğer insanlar nefes almanın ve vermenin güzelliğini fark ederlerse bırakın kanseri hiç bir şey insanları yenemez. Göğsümün alınmasından sonra aldığım tedavilerden dolayı sol böbreğimde iflas etti, onu da aldırdık. O da bitti derken bağırsaklarımda kanser başlangıçları çıktı ve onları da aldırdım. ‘Onlar da bitti’ derken tiroitlerimde sorun çıktı. Tiroitlerimi ve hormonlarımı aldırmak zorunda kaldım. Şu anda da normal hayatıma devam ediyorum. Bunları yaparken de bir ara yine doktora gitmem gerekti. Yeniden gittiğimde safra kesemin alınması gerektiğini bana söylediler. Bu ayın içerisinde de safra kesemi aldıracağım. Kanser olmaktan korkmayın, sadece geç kalmayın” şeklinde konuştu: 

“DUALARLA AYAKTAYIM”

Hayatında boş kalan zamanlarında ise kendini lösemili çocuklara adadığını söyleyen Danışmaz, "Ben, Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği'nde çalışıyorum. Oradan çok kuvvet aldım. Orada bulunan çocuklara ve aileleriyle ilgilenmek bana güç verdi. Kanseri yenmemde aldığım dualarında çok büyük etkisi olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2982 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim