• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

50 yaşından sonra yapılabilecek en iyi spor masa tenisi

50 yaşından sonra yapılabilecek en iyi spor masa tenisi
Sakarya Tabip Odası Başkanı Dursun Bostancı, özellikle 50 yaşından sonra spor yaparken sakatlanma riskinin arttığını belirterek, belli yaşın üzerindekiler,..

Sakarya Tabip Odası Başkanı Dursun Bostancı, özellikle 50 yaşından sonra spor yaparken sakatlanma riskinin arttığını belirterek, belli yaşın üzerindekiler için en iyi ve sağlıklı sporun masa tenisi olduğunu söyledi. Bostancı, "Tenis oyunu sırasındaki eğilme, doğrulma, hafif koşmalar gibi bedeni zorlamadan her türlü hareketi içinde barındıran bir spor. Biz özellikle 50 yaşından sonra spor yapmak isteyenlere yürümenin yanında masa tenisini öneriyoruz." dedi.

Sporun yediden yetmişe herkesin sağlık için önemli faaliyetlerden biri olduğunu ifade eden Bostancı, ancak genç yaşlarda rahatlıkla yapılabilen fiziki zorlamaların belli yaşlardan sonra sıkıntı meydana getirebileceğini kaydetti. Hele hele gençliğinde spor yapanların belli yaşlardan sonra bile bedenlerini ciddi zorlayacak sporları yapma arzusu içinde olabildiklerini dile getiren Bostancı, "Spor tek başına yapılabildiği gibi birçok kişinin iştiraki ile de yapılmaktadır. Ancak birden fazla kişinin yaptığı maç türü sporlarda sakatlanma özelliğinin olduğu da unutulmamalıdır. Kilolu ve belli yaşın üstündeki insanlar, performanslarını farkına varmadan maçın heyecanı ile bedenlerini ciddi olarak zorlayabilmektedirler." diye konuştu.

MASA TENİSİ BÜTÜN HAREKETLERİ BARINDIRIYOR
Masa tenisi sporunun belli yaşın üstündeki insanlar için ciddi olarak önerilebilecek bir spor olduğunu vurgulayan Bostancı, oyun sırasındaki eğilme, doğrulma, hafif koşma gibi hareketlerin bedeni zorlamadan gerçekleştirilmesi sebebiyle, yaşlıların ağır ve yorucu sporlardan ziyade masa tenisini tercih etmelerinin doğru olacağının altını çizdi.

Bostancı, şöyle konuştu: "Biz hekimler özellikle 50 yaşından sonra spor yapmak isteyenlere yürümenin yanında masa tenisini öreniyoruz. Masa tenisi bütün hareketleri içinde barındıran ancak çok fazla zorlamayan, yormayan bir spor dalı.Ayrıca iki kişi ile oynanması sebebiyle zevkli bir oyun. Bazen tek başına yapılan sporlar zamanla terk ediliyor. Ancak masa tenisi ayrıca teşvik edeci bir por. Masa tenisi oyununun bir başka olumlu tarafı da rakiple birebir karşı karşıya gelip temasınız olmadığı için sakatlanma gibi bir durum da söz konusu değil. Belli yaşın üzerindeki vücutta meydana gelen travmatik sakatlanmalar oldukça önemlidir. Özellikle belli yaştan sonra spor yaparken duygularınızı değil bedeninizin sesini dinlemenizdir."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2924 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim