• BIST 9645.02
  • Altın 2405.586
  • Dolar 32.5906
  • Euro 34.7853
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 26 °C

% 70 ek puan verilmesine ilişkin genel yazı

% 70 ek puan verilmesine ilişkin genel yazı
Sağlık Bakanlığı Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı'nca %70 ek puan verilmesine ilişkin genel yazı yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı'nca % 70 ek puan verilmesine ilişkin genel yazı yayımlanmıştır;

 

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü

 

Sayı : B-10-0-THG-0-70-00-04/ 50424 16/12/2011

Konu : Ek Ödeme

 

İlgi: 11/10/2011 tarihli ve 41648 sayılı Genel Yazımız.

 

İlgi Genel Yazımız ile, 12/05/2006 tarihli ve 26166 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Görevli Personele Döner Sermaye Gelirlerinden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik”in 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (kk) bendinde 06/07/2011 tarihli ve 27986 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak 01/08/2011 tarihinden geçerli olmak üzere yapılan değişikliğe ilişkin açıklamalara yer verilmiş idi.

 

Anılan Yönetmelik değişikliği uyarınca uzman tabiplere puanlarına ilave olarak hastane hizmet puan ortalamasının % 70’i oranında verilebilecek ek puana ilişkin düzenleme yapılmış ve http://195.175.75.14:88/ekodeme/ linkinde yer alan formun başvurusu kabul edilmeyen uzman tabipler ile Baştabipler tarafından doldurularak Bakanlığa iletilmesi gerektiği belirtilmiş idi. İlgi Genel Yazının 6 ncı maddesinde;

 

“6) Baştabipler tarafından veri girişi yapılırken, yalnızca ilgili dönemde aktif çalışma gün katsayısı 1 (bir) olan uzman tabiplere ilişkin kabul veya ret bilgileri girilecek olup, aktif çalışma gün katsayısı 1 (bir)’in altında olan uzman tabiplerin başvuruları mezkur Genelge uyarınca değerlendirmeye alınmayacağından, Bakanlığa bildirilmeyecektir” ibaresine yer verilmek suretiyle aktif çalışması “1” olmayan uzman tabiplerin ek puan başvurularının değerlendirmeye alınmayacağı hüküm altına alınmıştır.

 

Mezkur Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (g) bendinde “g) Yılda en fazla üç defa görevlendirme suretiyle kendi alanı ile ilgili kongre, konferans, seminer ve sempozyum gibi etkinliklere katılan personele, söz konusu etkinliklerde geçen günleri çalışılmış olarak kabul edilerek, kurumlarda hastane hizmet puan ortalaması ve tabip, diş tabipleri ve uzman diş tabipleri için (0,80) uzman tabipler için (2,00) hizmet alanı kadro unvan katsayısı esas alınarak, kuruluşlarda ise il performans puan ortalaması ve kendi kadro unvan katsayısı esas alınarak ek ödeme yapılır” hükmü yer almaktadır.

 

Anılan hüküm uyarınca; kendi alanı ile ilgili kongre, konferans, seminer ve sempozyum gibi etkinliklere katılan uzman tabiplerin bu etkinliklerde geçirdikleri süre çalışılmış kabul edilmektedir. İlgi Genel Yazının 6 ncı maddesinde yer alan ve aktif çalışma gün katsayısı 1’in altında olanların % 70 ek puan talebinde bulunamayacakları hususu, kongre, konferans, seminer ve sempozyum gibi etkinliklere katılan uzman tabipler için geçerli olmayıp, uzman tabiplerin söz konusu etkinliklerde geçirdikleri süre çalışılmış kabul edildiğinden, aktif çalışma gün katsayılarının da 1 olarak değerlendirilmesi ve % 70 ek puan taleplerinin Baştabiplerce ilgi Genel Yazı ve 05/09/2011 tarihli ve 36636 sayılı ve 2011/49 Nolu Genelge’de yer alan açıklamalar çerçevesinde değerlendirmeye alınması gerekmektedir.

 

Diğer taraftan, anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde “Birinci, ikinci, üçüncü basamak kurum veya kuruluşlar arasında geçici veya re’sen görevlendirilen personele, görevlendirildiği kurum veya kuruluştan ek ödeme yapılır” hükmü yer almaktadır.

 

Anılan hüküm uyarınca Bakanlığımıza bağlı kurum ve kuruluşlarda görev yapan personele görev yaptığı ve fiilen katkı sağladığı kurum veya kuruluş tarafından ek ödeme yapılmaktadır. Söz konusu hüküm, personelin kadrosunun hangi kurumda olduğu hususu gözetilmeksizin, sağlık hizmeti sunumuna ve gelir elde etmesine katkı sağladığı kurumdan ek ödeme yapılması hususunu öngörmektedir. Bu nedenle bir ek ödeme dönemi içerisinde farklı kurumlarda geçici görevle çalışan ve toplamda aktif çalışma gün katsayısı “1” olan personel % 70 ek puan talebinde bulunabilecek olup, personelin % 70 ek puan talep başvurusunu bir ek ödeme dönemi içerisinde en fazla süreyle görev yaptığı kuruma (en fazla görev yaptığı kurum kadrosunun bulunduğu kurum ise kadrosunun bulunduğu kurumdan, geçici görevle çalıştığı kurum ise geçici görevle çalıştığı kurumdan) yapması gerekmektedir. Şayet uzman tabipler bir ek ödeme dönemi içerisinde hem kadrosunun bulunduğu hem de geçici görevle çalıştığı kurumda eşit sürede çalışırsa % 70 ek puan talebinin kadrosunun bulunduğu kuruma yapılması gerekmektedir.

 

Yukarıda açıklanan şekilde çalışmış olan ve % 70 ek puan talebinde bulunan uzman tabiplerin ek ödeme hesaplamalarında, en fazla görev yaptığı kurumda çalıştığı sürenin, o dönemin toplam gün sayısına bölümünün, hastane hizmet puan ortalamasının %70’i ile çarpımı sonucu bulunan puanın ek puan olarak verilmesi gerekmektedir.

 

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

 

Dr. Hasan GÜLER

Bakan a.

Genel Müdür Yardımcısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9288 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim