• BIST 9645.02
  • Altın 2417.171
  • Dolar 32.5554
  • Euro 34.8067
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

70 milyar alacak, bin personelin eline bakıyor

70 milyar alacak, bin personelin eline bakıyor
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) icra memurları, sorunlarını TBMM'ye taşıdı. İcra memurları mali ve özlük haklarında düzenleme yapılması için topladıkları imzayı TBMM Dilekçe Komisyonuna verdi.

SGK icra memurları, konu ile ilgili yaptıkları açıklamada, kurumun prim tahsilatı yapabileceği kişi sayısını artırmakla beraber hizmet götüreceği kişi sayısının da arttığını, bunun da prim tahsilatı yeterli oranda gerçekleşmediğinde kurum açıklarının arttığını bildirdiler. İcra memurları, "Yasal olarak prim tahsilatının yapılıp yapılmaması kısa ve uzun vadeli sigorta hizmetlerini engellememektedir. Prim tahsilatı yapılamamasının bu hizmetleri engellemesi sosyal ve siyasal açıdan doğru olabilir yalnız sürdürülebilir, mali açıdan güçlü bir sosyal güvenlik sistemi için kurum politikalarının hizmetle eşit oranda tahsilat üzerinde yoğunlaşması gerekmektedir. Sosyal güvenlikte yapılan hataların uzun süre içinde ortaya çıkması ve bu etkilerin ülke gelişimi üzerinde yıkıcı etkilerinin olması düşünüldüğünde kurum gidişatının çok iyi izlenmesi hayati önem taşımaktadır" dediler.

Kurumun 70 milyarı aşan alacaklarını tahsil etme görevinin Türkiye genelinde bin kişiye verildiği bildirilen açıklamada, icra memurlarının her türlü yetki ile donatıldığı fakat kadro yapısı, kadro sayısı, mali ve özlük hakları bakımından zayıf bırakıldığı bildirilerek şöyle denildi: "Bu durum icra memurlarına yapılacak olan gerek siyasi ve gerekse bürokratik baskıların oranını artırmakta ve icra memurlarına nüfuz edebilecek cephenin geniş olmasına neden olmaktadır. Yani icra memurlarına benim adamıma dokunma diyerek baskı yapanların sayısı had safhada tutulmuştur. Kadronun yeniden düzenlenmesi ve baskıların azaltılması sosyal güvenliğin geleceği için aciliyet arz etmekle beraber kurum alacaklarının daha ciddi bir şekilde tahsil edilmesini beraberinde getirecektir. İşin doğasından kaynaklı bir psikoloji ile zor şartlarda birçok kişi ile mücadele eden icra memurlarının mali ve özlük haklarının verilmesi Sosyal Güvenlik Kurumunun lehine bir durum ortaya çıkaracaktır. Ayrıca sosyal güvenliğin geleceği açısından tahsilata önem verilmesi üzerinde duran sadece icra memurlarının kendisi değil 2013 yılı Sayıştay Raporu da bunu açığa vuran bir gelişme olarak görülmeli ve konu üzerinde etraflıca düşünülmelidir".

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2523 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim