• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

72 Gazze'linin tedavileri sürüyor

72 Gazze'linin tedavileri sürüyor
Sağlık Bakanlığı, tedavileri tamamlanarak taburcu edilen Gazzeli yaralılardan bazılarının refakatçileriyle ülkelerine döndüğünü, Ankara, İstanbul ve Afyonkarahisar'daki hastanelerde 72 yaralının tedavisinin sürdüğünü bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, tedavileri tamamlanarak taburcu edilen Gazzeli yaralılardan bazılarının refakatçileriyle ülkelerine döndüğünü, Ankara, İstanbul ve Afyonkarahisar'daki hastanelerde 72 yaralının tedavisinin sürdüğünü bildirdi.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralanan ve Türkiye'ye getirilenlerden tedavileri tamamlananların evlerine dönmeye başladığı bildirildi.

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavileri tamamlanarak taburcu edilen 4'ü çocuk 6 Gazzeli'nin refakatçileriyle ülkelerine döndüğü belirtilen açıklamada, Tel-Aviv'e gitmek istemeyen Gazzeliler'in ise kendi istekleri üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanından kalkan Mısır uçağıyla Kahire'ye uğurlandığı kaydedildi.

Türkiye'nin şefkat eliyle sağlıklarına kavuşan Gazzeliler'in, gördükleri ilgiden memnuniyetlerini dile getirerek, Türk halkına teşekkür ettikleri ifade edilen açıklamada, taburcu edilenlerden bir yaşındaki İbrahim S.F. Abuhamad'ın dedesi Fayez S.M. Abuhamad'ın, "Memnuniyetimizi anlatacak kelime bulamıyoruz. Devletinizden, Türk milletinden ve hastanede çalışan tüm sağlık ekibinden ve sizlerden Allah razı olsun, şükranlarımızı sunarız" sözlerine yer verildi.

-İllere göre dağılımı

Sağlık Bakanlığınca ambulans uçaklarla Filistin'den getirilen diğer Gazzeli yaralıların tedavisine ise devam edildiği belirtilen açıklamaya göre, Ankara, İstanbul ve Afyonkarahisar'daki hastanelerde tedavi gören 72 yaralının dağılımı ve durumları şöyle:

Ankara: 8 ayrı hastanede tedavi gören 29 yaralının genel durumu iyi. Tedavileri tamamlanan 5 Gazzeli taburcu edildi, refakatçileriyle misafirhanelerde ağırlanıyor.

Yenimahalle Devlet Hastanesinde, 2'si çocuk 10 yaralı bulunuyor. Yaralılardan 1'i yoğun bakımda, diğerleri ortopedi servisinde tedavi görüyor.

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki 3 yaralının tedavisi fizik tedavi servisinde devam ediyor.

Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Gazzeli 4 çocuk tedavi görüyor.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3'ü çocuk, 6 yaralının, Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesinde ise 2 yaralının tedavisi sürüyor.

Ankara Hematoloji ve Onkoloji Çocuk Sağlığı Hastalıkları Hastanesinde 1'i yoğun bakımda 2 çocuk tedavi görüyor.

Ankara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde birer hastanın yoğun bakımda takip ve tedavisi sürüyor.

İstanbul: 2 ayrı hastanede 22 yaralının tedavisi devam ediyor, tedavisi tamamlanan 8 Gazzeli taburcu edildi. Bunlardan 6'sı ülkelerine uğurlandı, 2'si ise Gazzeliler için hastane yakınında kiralanan dairede misafir ediliyor.

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 6'sı çocuk, 14 yaralı bulunuyor. Yaralılardan 2'sinin yoğun bakım ünitesinde takip ve tedavilerine devam ediliyor.

Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 5'i çocuk 8 yaralının tedavilerine devam ediliyor, yaralılardan 1'i yoğun bakımda tedavi görüyor.

Taburcu edilen 2 Gazzeli (refakatçileriyle birlikte) istekleri üzerine hastane yakınında erkekler ve kadınlar için ayrı tutulan 2 dairede misafir ediliyor.

Afyonkarahisar: 2 ayrı hastanede tedavi gören 21 yaralının genel durumu iyi.

Afyon Devlet Hastanesinde 3'ü çocuk 18 yaralı tedavi görüyor.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesinde ise 1'i çocuk 3 yaralının takip ve tedavisi devam ediyor.

Bu haber toplam 2143 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim