• BIST 9450.8
  • Altın 2494.844
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7836
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 20 °C

80 ülkeden doktorlar Türkiye'de eğitilecek

80 ülkeden doktorlar Türkiye'de eğitilecek
LİV Hospital'ın İstanbul Ulus'ta bulunan hastanesinde bir süre önce kurulan Endoskopi Eğitim Merkezi'nde bir yıllık süre içinde 80 ülkeden gelecek doktorlara eğitim verilecek

Gelişen sağlık sektörüyle birlikte kamu hastanelerinin alt yapılarının güçlendirilmesi ve özel hastane yatırımlarının artması, Türkiye'yi medikal sistemler ve deneyimli hekimlerin yaptığı başarılı girişimler alanında iddialı bir konuma getirdi. Medikal alandaki olumlu gelişme, önemli işbirlikteliklerine kapı açtı.Bu birlikteliklerden birine imza atan Fujifilm Türkiye ile Liv Hospital, bir yıllık süre içinde 80 ülkeden gelecek doktorlara eğitim verecek. Liv Hospital'ın İstanbul Ulus'ta bulunan hastanesinde bir süre önce kurulan Endoskopi Eğitim Merkezi'nde (GI Training Center) Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Pata ve Prof. Dr. Filiz Akyüz tarafından ikişer günlük programlar dahilinde eğitimler verilmeye başlandı. Liv Hospital doktorlarının deneyim ve tecrübesi ile Fujifilm'in teknolojik alt yapı desteğinin bir araya geldiği eğitim merkezinde, Ortadoğu, Afrika ve Orta Asya bölgelerinden gelecek yaklaşık 100 doktor, endoskopi uygulamaları konusunda eğitim alacak. Bu eğitimlerle, bölge ülkelerinin yüzde 90'ında önüne geçilemeyen hayati risklerin en aza indirilmesi hedefleniyor. Sindirim sistemi hastalıkları üzerine animasyon, hayvan modelleri üzerinde teorik ve pratik olmak üzere verilen eğitim sonunda katılımcılar sertifika sahibi oluyor.

Referans merkezi olma hedefi

Türk sağlık sektörünün uluslararası düzeyde yükselmesini sağlamak için özel sektör olarak önemli bir iş birliğine imza atıldığına dikkat çeken Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti, "Hedefimiz sadece kaliteli sağlık hizmeti sunmak değil. Ulaştığımız kalite ve bilimsel vizyon-misyonumuzla sağlık alanında Türkiye'nin dünya çapında önemli bir referans merkezi haline gelmesini sağlamak. Bu tip eğitimler ülkemiz adına çok önemli bir adım" diye konuştu. Fujifilm Dış Ticaret A.Ş. Başkanı Jun Higuchi, "Teknolojimizi sağlık alanında geliştirerek şimdiye kadar sır olan pek çok hastalığın teşhis ve tedavisinde büyük kolaylıklar sağlıyoruz. Alt yapılarını modernize eden kamu hastaneleri ve gelişen özel sağlık sektörü medikal teknolojiyi yakından takip ediyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2614 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim