• BIST 9778.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

86 hastanenin ihale süreci başlıyor

86 hastanenin ihale süreci başlıyor
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gelecek 2-3 ay için 86 hastanenin ihale sürecini başlattıklarını belirterek, "Önümüzdeki 3-4 yıl içinde toplam 45 bin hasta yatağını yenileyeceğiz" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Bakan Müezzinoğlu, Türkiye’de sağlık alanındaki büyük dönüşümlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çok büyük payının olduğunu kaydederek, “Başbakan Sağlık Bakanının arkasında kapı gibi durmasaydı Türkiye’de bu reformlar, hele hele Sağlıkta Dönüşüm gibi çok önemli bir icraatın başarılabilmesi mümkün değildi” dedi.

Bakan Müezzinoğlu bugün katıldığı ‘AK Parti Afyonkarahisar 47. İl Danışma Meclis Toplantısı’nda partilileri seslendiği konuşmasın sağlık alanında yapılan dönüşümü anlattı. Bir sağlık bakanı olarak sağlık alanında Türkiye’de yapılanlardan çok mutlu olduğuna değinen Müezzinoğlu, “30 yılı aşkın hekimliğim, uzmanlığım var. Türkiye’de eğitim olarak hastanelerin koşullarının ne olduğunu bilirim. Fakir fukaranın durumunu bilirim. Bireysel çözümlerle ne kadar çaresiz olduğumuz günleri bilirim. Olması gerekeni düşünsek bile Türkiye için bunun mümkün olmadığına inanan koşullarda, bunun nasıl mümkün olduğunu ispatlayan noktaya gelmiş olmanın da onurunu yaşıyoruz, mutluluğunu yaşıyoruz. Rabb'im başta Başbakanımıza sağlıklı uzun ömürler versin. Ona gerçekten teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz dönem 10 yılı aşkın bakanlık yapan Prof. Dr. Recep Akdağ'a teşekkür ediyorum. Ama en büyük teşekkürü sizler de millet de Sayın Başbakana yapmalı. Değerli arkadaşlar, şayet bir Başbakan bu hastane birleşmelerinde, bu genel sağlık sigortasında, bu ilaç sektörüyle mücadelede bakanın arkasında kapı gibi durmasaydı bu yolculukta o ana ilkeleri doğru koyup da ona zorlamasaydı Türkiye’de bu reformlar hele hele Sağlıkta Dönüşüm gibi çok önemli bir icraatın başarılabilmesi mümkün değildi” diye konuştu.

“75 MİLYON ÜLKE İNSANIMIZA DÜNYA STANDARTLARI ÜZERİNDE SAĞLIK HİZMETİ VERECEĞİZ”

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasında Sağlık Bakanlığı olarak gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirmeyi düşündükleri hastane yatırımlarından da bahsederek, “Geldiğimiz duruma baktığımızda artık dünya çapında şehir hastaneleri konuşuyoruz. 12 Eylül 2013’te, yani yaklaşık 2 ay kadar önce 24 bin yatak kapasiteli 15 şehir hastanesinin yaklaşık 18 milyar TL’lik bir yatırımın imzasını bir defada atabilen bir Türkiye var. Bugün Sağlık Bakanlığı olarak 167 tane hastanesi inşaat olarak devam ediyor. Yaklaşık 30 bin nitelikli yatak kapasitesi şimdi önümüzdeki ilk 3 ay içerisinde 86 hastanenin ihale sürecini başattık. Toplam 45 bin hasta yatağı önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde Türkiye genelinde TOKİ aracılığı ile yenileyeceğiz. Kamu özel iş birliği ile 24+24 bin şeklinde toplam 50 bin civarında 4 yılda bir dönüşümde orada yapacağız. Geçtiğimiz 10 yılda 40 bin yatak kapasiteli nitelikli hastane dönüşümünü yaptık. Yani 120-130 bin yatak kapasitesi bu 75 milyon ülke insanımıza 5 yıldızlı otel ve dünya standartları üzerinde sağlık hizmeti verebilecek noktaya geldik. Nerende nereye, Allah bu milletin yar ve yardımcısı olsun, bize de bu millete gönül dolusu emek vermeyi alın teri dökmeyi nasip etsin inşallah” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ BU BÖLGENİN SAĞLIK MERKEZİ YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Hükümetin sağlık alanında gerçekleştirdiği politikalar ile Türkiye’nin dünyanın sağlık merkezlerinden birisi olması için büyük çaba sarf edildiğini aktaran Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

“Şimdi sağlıkta Türkiye’yi bu bölgenin sağlık merkezi yapmayı planlıyoruz. Yani 3 saatlik uçak mesafesine baktığımızda Orta Doğu, Rusya, Türki Cumhuriyetler, batı veya kuzeye hangi mesafeye gidersek gidelim Türkiye 3 saatlik mesafede 1,5 milyar nüfuslu bir bölge coğrafyasının sağlık merkezi olacak. İnşallah sağlık turizminde Türkiye önümüzdeki 5 yılda yeni bir vizyonu, ikinci bir 5 yılda ise o hak ettiği güçlü vizyonu alacak. Burada tabii Afyonkarahisar’a da sorumluluklar düşüyor. Afyon sağlık turizminde, termalde, hele hele bu termalin önümüzdeki süreçlerde sağlıkta aldığı rolle inşallah çok farklı bir vizyona bürünecek. Yine Afyon girişimcisinin Afyon dinamikleri öncülüğünde inşallah Sağlık Bakanlığı olarak biz de entegrasyonla yeni projelerin atılımını birlikte yapacağız.”

Gerçekleştirilen toplantıya; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salik Sel, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, ilçe ve belde belediye başkanları ile birlikte çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4170 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim