• BIST 9546.43
  • Altın 2489.074
  • Dolar 32.5028
  • Euro 34.7893
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

'90 gün çalışması'nda 'müfettiş hastalar' olacak

'90 gün çalışması'nda 'müfettiş hastalar' olacak
Memiş, "90 gün çalışması" adı verilen 3 aylık reform sürecinde gizli hastalar, yani 'müfettiş hastalar' olacak. Allah'a hamdolsun sağlık çalışanlarının öyle gizli müfettişlerden çekinecek tarafı yok."dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Kabahatler Kanunu'nda cezaları artırıcı düzenleme yapılarak, sağlık personeline şiddet uygulayanların yüksek miktarda para cezasına çarptırılmasını istedi.

Memiş, İl Divan Kurulu Toplantısı için geldiği Konya'da bir otelde, sağlık çalışanı sendika üyeleriyle bir araya geldi. Türkiye'de 11 yıldır sağlıkta dönüşüm sürecinin devam ettiğini ifade eden Metin Memiş, bu dönem içinde, vatandaşın aldığı hizmetin memnuniyet oranının yüzde 39'lardan yüzde 76'Lara çıktığını belirtti.

Memiş, sağlık çalışanlarının mesleki saygınlığının ise azaldığını vurgulayarak, "Araştırma yaptık. Gerçekten sağlık çalışanlarının tükenmişlik boyutları çok ileri düzeyde. Sağlık çalışanlarının iş yükü 5 kat artmıştır. Az sayıda sağlık personeliyle çok hizmet ediliyor" dedi.

- Müfettiş hastalar olacak

Sağlık Bakanlığının, devlet hastanelerinde "90 gün çalışması" adı verilen 3 aylık reform süreci başlattığını dile getiren Memiş, şunları kaydetti:

"Bu çalışma kapsamında gizli hastalar, yani 'müfettiş hastalar' olacak. Allah'a hamdolsun sağlık çalışanlarının öyle gizli müfettişlerden çekinecek tarafı yok. Bilmemiz gereken burada hangi objektif kriterlere göre bizi denetleyecekleri... Akşam 30 hastaya bir hemşire arkadaşımızın nasıl hizmet verdiğinin de kayıtlara geçirilmesini bekliyoruz. Öte yandan, en önemli sorunlarımızdan biri, sağlık çalışanlarına yönelik artış gösteren şiddet olayları... Sağlık alanındaki şiddetin önlenmesi için bir an önce somut adımlar atılması gerekiyor.

Şiddetin önlenmesi için 'İngiltere Modeli'nin Türkiye'ye uygulanması önerisinde bulunduk. İngiltere'de sağlık çalışanına şiddet uygulayan kişi karakolda muayene olabiliyor. Sağlık çalışanına şiddet uygulayan kolluk kuvveti nezaretinde muayene edilsin. Bir hastaneye başvurduğunda kimlik numarası girildiğinde bu tespit edilebilsin. Kabahatler Kanunu'nda düzenleme yapılarak, cezalar artırılarak, sağlık personeline şiddet uygulayanların yüksek miktarda para cezasına çarptırılması sağlansın. En önemlisi de şiddet uygulayan kişiler, en az 6 ay olmak üzere sağlık giderlerini kendi cebinden ödesin."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3230 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim