• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

ABD, kredi desteği vermek için Türk yatırımcı arıyor

ABD, kredi desteği vermek için Türk yatırımcı arıyor
Amerikan finans kuruluşlarının yaptığı araştırma, Türkiye'nin önemsenmesi gereken 9 ülke arasında yer aldığını ortaya koydu. Kredi verilecek sektörler arasında sağlık da var.

Amerikan finans kuruluşlarının yaptığı araştırma, Türkiye'nin önemsenmesi gereken 9 ülke arasında yer aldığını ortaya koydu. ABD Eximbank ve Deniz Aşırı Özel Yatırım Kurumu (OPIC) kuruluşları, da Türk yatırımcılara kredi vermek için çalışmalara başladı.
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), ABD Ticaret Bakanlığı Ticaret Servisi ile birlikte 'ABD Ticaret ve Proje Finansmanı İmkanları Semineri'ni organize etti. Seminerde konuşan ABD Eximbank yetkilisi Braint Sant Angelo, Türkiye'nin en iyi Pazar araştırmasında ilk 9 ülke arasında yer almasının, ülkenin önemini ve büyüklüğünü ortaya koyduğuna vurgu yaptı. Özellikle yenilenebilir enerji alanını önemli gördüklerini belirten Braint Sant Angelo, sadece bu sektör için 80 yıla kadar destek verdiklerini açıkladı.

OPIC İş Geliştirme Müdürü Peter Ballinger da seminerde yaptığı konuşmada Türkiye ile ABD arasındaki ticari işbirlikteliklerinin 2,5 milyar dolara çıktığını bildirdi. Ballinger, iş planı olan ve kendine kredi arayan Türk şirketlerinin OPIC'e başvurabileceklerini ancak en önemli şartlarının şirketin öz sermayesinin yüzde 25'lik bölümünün ABD'li bir ortakta kalması olduğunu kaydetti.

TUSKON Başkan Yardımcısı Recep Keskin ise, ABD ile siyasi ve güvenlik alanlarında yapılan işbirliğinin ekonomik işbirliğini gölgede bıraktığını savunurken, ekonomik işbirliği konusunda da önemli adımlar atılmasını istedi. ABD ile yapılan ticaretin Rusya ile yapılan ticaretin yarısı kadar olduğunun altını çizen Recep Keskin, konfederasyon olarak, önümüzdeki dönemde Türk-ABD ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için çalışacaklarını aktardı. Türkiye'de sadece otomotiv sektöründe 14 ABD markasının üretim yaptığını ve binden fazla ABD'li şirketin Türkiye'de faaliyet yürüttüğüne işaret eden Keskin, "Bu rakamlar ABD ile ekonomik alanda ilişkilerimizi geliştirmemiz için önemli bir göstergedir." ifadesini kullandı.

ABD Konsolosu Skott Kilner ise yenilenebilir enerjinin yanı sıra sağlık, çevre teknolojileri, savunma ekipmanları, tarım, otomotiv, bilgi ve iletişim, İnşaat, Plastik malzemeler ve eğitim alanlarında Türk yatırımcıları beklediklerini dile getirdi. Seminer sonrası TUSKON Başkan Yardımcısı Recep Ekşi ABD Konsolosu Skott Kilner'a plaket takdim etti.

Haber Aktüel

Bu haber toplam 3097 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim