• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

ABD'li ilaç devi Türkiye'de gözünü ilk üçe dikti

ABD'li ilaç devi Türkiye'de gözünü ilk üçe dikti
Geçen yıl Schering Plough ile birleşerek 42 milyar dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en büyük ikinci ilaç şirketi haline gelen ABD'li Merck Sharp&Dohme (MSD) gözünü Türkiye'de de zirveye dikti.

Geçen yıl ciro bazında Türkiye pazarında sekizinci sırada bulunan şirket, 5 yıl içinde ilk üçe girmeyi hedefliyor. Zaman'a konuşan MSD Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Marc Princen, bu hedefe ulaşmak için satın alma ve ortaklık dahil her türlü girişime açık olduklarını söyledi. Türk ilaç sanayiinin çok geliştiğini ve uluslararası standartlarda üretim yapabildiğini belirten Princen, "Burada yeni bir üretim tesisi kurmak yerine var olan yerel şirketlerle ortak çalışmayı ve ilaçlarımızın bir kısmını bu firmaların tesislerinde ürettirmeyi planlıyoruz." dedi. Princen, Schering ile ortaklıkla birlikte piyasaya çıkaracakları yeni ilaçlarla da tüm dünyada büyüyeceklerini aktardı.

Marc Princen, Türk üniversiteleriyle ilaç araştırma ve geliştirme faaliyetleri konusunda ortaklık çalışmaları yapmak istediklerini ifade ederek, "Özellikle bölgede Behçet hastalığı gibi yaygın görülen bazı sağlık problemlerinin tedavisi konusunda tıp fakültelerindeki araştırmacılara destek olabiliriz." diye konuştu. Princen, "Türkiye son derece yeterli ve gelişmeye açık kaynaklara sahip. Gelişmekte olan ülkeler arasında en önemli pazarlar arasında yer alan bu ülkede geleceğe umutla bakıyoruz." dedi. Türk hükümetinin tüm dünyayı derinden sarsan ekonomik krizi çok iyi yönettiğini vurgulayan deneyimli yönetici, "Yerli yabancı tüm yatırımcılar için çok iyi şartlar hazırlayan başarılı ve istikrarlı bir hükümete sahipsiniz." değerlendirmesinde bulundu.

İlaç sektöründe en çok tartışılan konuların başında sağlık giderlerinin hızla artması ve bunun kamu maliyesini olumsuz etkilemesi geliyor. Tarihinin en büyük ekonomik kriziyle sarsılan Yunanistan'da hükümet, geçen hafta kamunun ilaç ödemelerinde yüzde 25 indirime gideceğini açıklamıştı. Bunun üzerine dünyanın en büyük insülin üreticisi Danimarkalı Novo Nordisk, ülkeden çıkacağını açıklamıştı. Bu tartışmayı değerlendiren Marc Princen, ilaç gibi çok hassas bir konuda üreticilerle alıcı konumundaki kamu otoritelerinin bir araya gelip ortak bir karar vermesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4325 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim