• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

Academic Hospital ile Harvard Tıp Fakültesi iş birliğine gidiyor

Academic Hospital ile Harvard Tıp Fakültesi iş birliğine gidiyor
Özel Academic Hospital ile dünyaca ünlü Harvard Tıp Fakültesi Hastanelerini işleten Partners Grubu, hasta konsültasyonunda iş birliğine gidiyor.

Dünya standartlarında modern ve kaliteli sağlık hizmeti sunan Harvard Tıp Fakültesi'ne bağlı hastaneler ile Özel Academic Hospital, hastalıkların tanı ve tedavisinde en iyi sonucu elde etmek için konsültasyon ve sevk programını öngören anlaşmayla sağlık hizmeti standardını yükseltiyor.

Hastalıklarınızla İlgili İkinci Görüşünüzü Harvard'dan Almak İster misiniz?

Her yıl yüzlerce Türkiye vatandaşı, kompleks medikal problemleri nedeniyle ikinci görüş veya tedavi danışmanlığı almak istiyor, sıklıkla çok sayıda hekim veya hastaneye başvuruyor. Doğru kararın verilmesi her zaman mümkün olamayabiliyor veya hasta tam ikna olmuyor. Bazı hastalar da medikal danışmanlık ve tedavi için yurt dışına seyahat etmeyi tercih ediyor.

Bugün imzalanan anlaşma, bu konuda Türkiye'ye sağlık hizmetinde yeni ve güçlü bir olanak sağlıyor. Anlaşmayla Özel Academic Hospital'ın hastaları tanı ve tedavide ikinci görüşü ABD'deki Harvard Tıp Fakültesi'ne bağlı büyük hastaneler sistemi işleticisi olan Partners HealthCare'den alabilecek. Özel Academic Hospital tarafından tanıtımı yapılan programla, Harvard'ın önde gelen eğitim hastanelerinde, dünya standardında tedavi planlaması ve bakıma erişim sağlanacak.

Bu sistemle, hastalığın tanı ve tedavisinde hasta ikinci bir görüş almak istediğinde, Partners HealthCare'e bağlı Harvard eğitim hastanelerinde konunun en yetkili uzmanı tarafından medikal kayıtları incelenecek, tanı ve tedavi konusunda görüş alınacak. Bunun için hasta kayıtları ABD'de Harvard'ın uzman doktorlarına ulaştırılacak. Böylece hasta, ikinci görüş almak için vakit kaybetmeden dünya çapında ünlü uzman doktorlardan tanı ve tedavi için görüş alabilecek. Bu sistemle, çok az sayıda hasta yurt dışına gitme ihtiyacı hissedecek ve hastaların sağlık sorunları güvenle yurtiçinde güvenle yurt içinde çözüme ulaşabilecek. Hastalar Partners HealthCare'e bağlı hastanelerde tedavi olmak isterlerse de bu sistem sevk sürecini kolaylaştıracak. Bununla ilgili koordinasyon ve organizasyonları hasta adına Özel Academic Hospital gerçekleştirecek.

Sistem Nasıl Çalışıyor?

Hastalıkla ilgili ikinci görüşü, hastanın uzaktan tedavi planlamasını veya sevk desteğini değerlendirmeye yardımcı olmak üzere Özel Academic Hospital bünyesindeki Partners- Academic Hospital İş Birliği Ofisinde medikal ve idari işlerden sorumlu personel bulunuyor.

Partners'a doğrudan sevklerin yapılması konusundaki destek ücretsiz olarak sağlanıyor. Buna ek olarak Özel Academic Hospital bünyesinde bulunan irtibat ofisi ekibi, hastaların ve sevk işlemi yapan doktorların idari nitelikli işlerden kaynaklanan yükünü hafifletiyor. Kayıt işlemlerini gerçekleştiren, medikal kayıtları derleyen ve organize eden ekip ayrıca ödeme işlemlerini yürütüyor, gerektiğinde seyahat lojistiğini koordine ediyor ve süreç boyunca sürekli iletişim kurulmasını sağlıyor.

Partners hastanelerine gitmeyi tercih eden hastalara, bakımları ile ilgili her türlü konuyu koordine eden ekipler tarafından destek veriliyor. Birden fazla uzmanlık alanında, Harvard Tıp Fakültesi doktorları, yüksek öğrenim görmüş hemşireler, sosyal hizmet sağlayıcıları ve medikal yorumcular, tedavi planlaması ve yönetimi için yüksek standart sunmak amacıyla bakım ekiplerinde bir araya geldi. Bu ekip, birden fazla açıdan hastanın ihtiyaçlarını ele alarak, en son yenilikleri yansıtan perspektiflerde birleştirerek ve tüm uzmanlık alanları açısından düşünerek gerçek hasta odaklı bakımın hastaya ulaştırılmasını sağlıyor.

Partners HealthCare Hakkında

Harvard Tıp Fakültesi'nin en büyük eğitim hastanesi olan Massachusetts Genel Hastane ve Brigham ve Kadın Hastanesi tarafından kurulan Partners HealthCare; ABD'de bulunan en başarılı akademik sağlık bakım sistemine sahiptir ve bunu işletmektedir. Hasta bakımı, medikal eğitim ve biyomedikal araştırma alanında dünya lideri olarak tanınan Partners ve üye hastaneleri mükemmellikleriyle tanınmaktadır. Kurulduğu günden itibaren yenilikçi geleneği sürdüren kurumda, 18 Nobel ödülü sahibi eğitim almış ve hizmet vermiştir. New York Times tarafından 'akademik tıpta model evlilik' olarak tanımlanan Partners HealthCare, sağlık bakımının sağlayabileceği sınırları geliştirmeye odaklanmaktadır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2524 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim