• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Acar: Yeşil Kart sahibi olan vatandaşlarımız hiçbir endişeye kapılmasınlar

Acar: Yeşil Kart sahibi olan vatandaşlarımız hiçbir endişeye kapılmasınlar
Yeşil Kart sahibi vatandaşların 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren Sosyal Güvenlik Kurumuna devredilmesinin ardından yaşanan süreci de değerlendiren Başkan Fatih Acar, vatandaşlardan rahat olmalarını ...

Yeşil Kart sahibi vatandaşların 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren Sosyal Güvenlik Kurumuna devredilmesinin ardından yaşanan süreci de değerlendiren Başkan Fatih Acar, vatandaşlardan rahat olmalarını ve her hangi bir endişeye kapılmamalarını istedi. Acar, “Yeşil kart sahibi olan vatandaşlarımız endişeye kapılmasınlar. Ne olacak telaşına düşmesinler. Bir problem yok. Vize süreleri dolmayanlar hizmet almaya devam edecekler. Vize süreleri dolan vatandaşlarımızın ise bir ay içinde başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuracakları yerler daha önce il ve ilçe idare kurullarıydı.

Bundan böyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuracaklar. Burada gelir testi yaptıracaklar. Yeşil kart sahibi olabilmek için vatandaşımızın gelirinin, asgari ücretin üçte birinden az olması lazım. Burada vatandaşın geliri 28 ayrı sorgulamadan geçecek. Değerlendirmeler sonucunda yeşil kart hakkını elde edip etmediği anlaşılmış olacak.” dedi.

Acar: “Tapu kayıtları, TÜİK kayıtları, Mernis kayıtları gibi birçok Kurumdan elde edilen 28 ayrı bilginin yer alacağı bir sistem sayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca uygulanacak gelir testi ile örneğin kişinin arabası var mı? Kredi kartı harcamaları ne kadar? gibi birçok unsur incelenerek, yaşam standartlarına bakılarak gelir seviyesi tespit edilecek.” şeklinde konuştu.

Acar gelir testi sonucunda, gelir düzeyi asgari ücretin üçte birinden az yani 295 TL’nin
altında olan kişilerin primlerinin devlet tarafından ödenmeye devam edileceği ve sağlık
hizmetlerinden eskiden olduğu gibi yararlanacaklarını hatırlattı. Başkan Acar, 295 TL’lik sınırda hane halkı kavramının önemine de değinerek şunları kaydetti, “4 kişilik bir ailede hanenin toplam geliri dörde bölünecek ve kişi başına düşen gelir 295 TL’nin altında kalıyorsa bu kişilerin primleri yine devlet tarafından ödenecek. Burada ki hane halkı kavramı bu nedenle çok önemlidir. Ayrıca vatandaş, geliri asgari ücretin üçte biri ile asgari ücret arasında ise 35 TL, geliri asgari ücretle asgari ücretin iki katı arasında ise 106 TL, geliri asgari ücretin iki katının üzerinde ise 212 TL aylık prim ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. Vize süresi bittiği halde 1 aylık süre içinde
gelir testi için başvurmayanlar ise 212 TL prim ödeyecekler. Bu nedenle vize süresi dolan vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için vize süresi dolum tarihinden itibaren 1 aylık süre içerisinde gelir testi yaptırmalarını önemle belirtiyorum.”

Bu haber toplam 2955 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim