• BIST 9467.22
  • Altın 2493.938
  • Dolar 32.5949
  • Euro 34.7884
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Acil ambulansıyla hastaneye giden hastadan kimse para isteyemez

Acil ambulansıyla hastaneye giden hastadan kimse para isteyemez
Sağlık Bakanı Akdağ: Acil ambulansıyla hastaneye giden hastadan kimse para isteyemez. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin yedi yıl içinde sağlıkta reform sayılabilecek onlarca çalışmaya imza attığını söyledi.

Sağlık Bakanı Akdağ: Acil ambulansıyla hastaneye giden hastadan kimse para isteyemez

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin yedi yıl içinde sağlıkta reform sayılabilecek onlarca çalışmaya imza attığını söyledi. Bunların başında aile hekimliği, hastanelerin ortak kullanımı, eczanelerden ilaç alımı ve özel hastanelerin çalışanlara açılmasının geldiğini belirten Akdağ, son olarak da acil durumlarda ambulansların hastaları özel hastanelere götürmesi halinde ücret tahsil edilmemesinin geldiğini söyledi. Bu konuda para isteyen özel hastaneleri kapattıklarını vurgulayan Bakan Akdağ, sıkıntı yaşanların Alo 184 sağlık hattına şikayet edebileceğini ve anında müfettiş görevlendireceklerini söyledi.

Çeşitli açılış ve incelemelere katılmak üzere İzmir'in Kemalpaşa ilçesine gelen Bakan Recep Akdağ, mesire alanındaki sosyal tesislerde vatandaşlarla sohbet etti. Konuşmasının önemli bir kısmını sağlık alanındaki gelişmelere ayıran Akdağ, "Birçoğunuz bu son gelişmeyi bilmiyorsunuz. Diyelim ki Allah korusun bir yakınınız kalp krizi geçirdi veya birinizin çocuğuna evinizin önünde oynarken araba çarptı. Ambulans geldi ve hastaneye götürdü. Hastanede yer olmadığı için o anda özel hastaneye gitti ve size yüklü miktarda fatura çıktı. Sakın bunu ödemeyin. Hemen 184 numaralı telefonu arayarak. 'Ben falanca yerde oturuyorum, yakınım kalp kirizi geçirdi. Ambulans bizi aldı, devlet hastanelerinin yoğun bakım üniteleri dolu olduğu için özel hastaneye götürdüler. Orada ameliyat olması gerekiyormuş, kalp ameliyatı oldu. Bana şimdi 20 bin lira masraf çıkardılar. Lütfen bana yardımcı olun.' deyin. O parayı sizden hiç kimse alamaz." şeklinde konuştu.

Anayasadeğişikliği referandumuna da değinen Sağlık Bakanı Akdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hakı yanılttığını ve iftira kampanyası üzerine çalıştıklarını söyledi. Akdağ, 12 Eylül 2010'da halk oyuna sunulacak 26 değişiklikten sadece ikisine itiraz ettiklerini, burada da AK Parti hükümetinin yargıyı ele geçirmek istediğini öne sürdüklerini hatırlattı. Bunun hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını belirten Bakan Akdağ, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'nun yedi kişiden oluştuğunu, bunların da birinin Adalet Bakanı, diğerinin müsteşar olduğunu, Türkiye'nin kaderini ise atanmış beş kişinin belirlediğini anlattı. Yeni anayasa değişiklikleriyle bu kişilerin seçimini yurt genelindeki 13 bin hakim ve savcının yapacağını, bu şekilde daha demokrat bir ortam sağlanacağını kaydetti. Bir ülkeyi beş kişinin yönetemeyeceğini vurgulayan Akdağ, "Sayın Kılıçdaroğlu, kimi aldatıyorsun? Bu halk sana kanmaz. Bu gerçekleri delikanlıca çık, halka anlat." dedi.

dikkathaber.com
 

Bu haber toplam 4052 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim