• BIST 9524.59
  • Altın 2511.01
  • Dolar 32.5588
  • Euro 34.6764
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Acil serviste kadın olmak

Acil serviste kadın olmak
Şanlıurfa'da, 112 Acil Servis'te görevli kadın personeller, çeşitli olumsuzluklara rağmen mesleklerini en iyi şekilde icra etmeye çalışıyor, hastalara anne şefkatiyle yaklaşıyor.

Komuta merkezinde görev yapan kadın sağlık görevlilerinden bazıları bilgisayar başında çağrı beklerken kimileri de yardım bekleyenlere ulaşmak için canını dişine takıyor.

Çeşitli olumsuzluklara rağmen mesleklerini en iyi şekilde icra etmeye çalışan kadınlar, gittikleri vakalarda yakınlarını görmekten çekiniyor, en çok çocuk ölümlerinden etkileniyor.

Yoğun çalışma temposu içinde kendilerine de zaman ayırmaya çalışan kadınlar, fırsat buldukça aynanın karşısına geçip makyaj tazeliyor ya da kitap okuyor.

-'Her çağrıda aklıma ailem geliyor'-

Şanlıurfa 112 Komuta Merkezi'nde görevli sağlık personeli Selma Sancar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıldan bu yana sağlık sektöründe çalıştığını ve mesleğini çok sevdiğini söyledi.

Birçok olumsuzluğa karşın hayat kurtarmanın her şeyin önüne geçtiğini vurgulayan Sancar, şöyle konuştu:

'Gün içerisinde birçok olumsuzlukla karşılaşıyoruz. Hepsinden kötüsü asılsız ihbarlar bizi yıpratıyor. Ölümler ise yıkıyor. Tüm olumsuzluklara rağmen mesleğin olumlu tarafları da var. Mesela bir hayat kurtardığımızda tüm yorgunluğumuza değiyor. Hastalara bir yakınımızmış gibi davranıyoruz, çünkü her an olay yerinde bir yakınımızla karşılaşabiliriz. Bir vakaya çıktığım zaman olay yerindekilerin yakınım olmaması için dua ediyorum.'

-Çocuk ölümleri çok etkiliyor-

Vildan Kirik ise gün boyu iş ortamında yaşadıklarını evine taşımamaya özen gösterdiğini söyledi.

Anne olduğu için özellikle çocuk ölümlerinin kendisini çok etkilediğini dile getiren Kirik, 'Anne olduğum için çocuk ölümlerine çok üzülüyorum. Evime gittiğimde sürekli çocuğumu uyarıyorum, 'Oğlum şunu yapma, bunu böyle yap' diye. Bazen evde bile tedirgin oluyorum. Elimizden geldiğince iş ortamında yaşadığımızı eve götürmemeye çalışıyoruz ama yine de buradaki stres eve de yansıyor' şeklinde konuştu.

-1 milyon 765 kişiye hizmet veriliyor-

İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Duran da komuta merkezinde 139 kadının, yaklaşık 1 milyon 765 kişiye hizmet vermeye çalıştığını söyledi.

Bu rakamın çok fazla olduğunu ifade eden Dr. Duran, merkeze günde ortalama 16 bin çağrının geldiğini ancak bunların sadece 150'sinin gerçek olay olduğunu belirtti.

Sağlık çalışanlarının zor koşullarda görev yapmaya çalıştığına işaret eden Duran, şöyle devam etti:

'Çalışanlarımızın sayısı yetersiz. Ayrıca gereksiz çağrılar nedeniyle zor durumda kalıyorlar. Çoğu zaman asılsız çağrıya gidildiğinden gerçek çağrılara gidecek ekibimiz kalmıyor. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz.'

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1788 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim