• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Acillik hastane

Acillik hastane
Adana’ya TOKİ tarafından yapılan Numune Hastanesi yanlış projelendirme sonucu Acil Servis bölümü kullanılmaz şekilde açıldı.

Adana’ya TOKİ tarafından yapılan Numune Hastanesi yanlış projelendirme sonucu Acil Servis bölümü kullanılmaz şekilde açıldı.

Kapıların birbirine çok yakın ve dar olmasından kaynaklı sedyelerin kapılardan geçemediği hastanenin Acil Servis’i kullanılmadan tekrar ihaleye verilerek yıkılmaya başlandı. Trabzon ve Samsun’da da benzer projelerle yapılan hastaneler kullanılmaz şekilde açılmıştı. Hatalar olmasına rağmen TOKİ’nin aynı projede ısrar etmesi ise tepki topladı.

ACİL DE YOK MUSLUK DA

Adana Numune Hastanesi yeni hizmet binası TOKİ tarafından yapılarak hizmete açıldı. Ancak yeni yapılan hastanenin yanlış projelendirme nedeniyle acil servisi açılmadan tekrar ihaleye verilerek yıkılmaya başladı. Acil hizmeti ise Numune hastanesinin eski hizmet binasında veriliyor. Yeni binaya gelen acil hastalar müdahale edilmeden farklı hastanelere gönderiliyor.

Ancak hastanedeki tek eksik bu da değil. Doktorların muayene odalarında temizliklerini yapacakları bir musluk dahi yok. Her hastadan sonra temizlik ihtiyacı duyan doktorlar, farklı yerlerde temizliklerini yapabiliyor. Ameliyathanelerinde yeni doğan servisinin olmadığı hastanede, farklı birimler için yapılmış odalar yeni doğan servisi olarak kullanılıyor.

PROJEDEN VAZGEÇİLMELİ

AKP’nin kadrolaşma çabaları nedeniyle yeni hastaneleri plansız ve programsız bir şekilde hizmete açtığını vurgulayan SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, sağlık çalışanlarının havalandırması kötü koşullarda çalışmak zorunda kaldığını dile getirdi. Yeni Numune Hastanesine ulaşımın zor ve yetersiz olması nedeniyle diğer hastanelere yığılma olduğunu ifade eden Yüksel, Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yasası nedeniyle huzursuz olan sağlık emekçilerinin bu tür hatalar ile daha da sıkıntı içine sokulduğunu belirtti. Binanın henüz bitmeden neden teslim alındığını soran Yüksel, acil servisi olmayan hastanenin olamayacağını dile getirdi.

Adana’ya yeni bir hastane yapılmadığını, sadece eski hastanenin yerinin değiştirildiğini vurgulayan Yüksel, iki hastanenin de tam randımanla çalışmadığının altını çizdi. Sağlık hizmetinin kaliteli hale getirilmesi için binaların değiştirilmesine değil, sağlık çalışanlarının taleplerinin karşılanmasına ihtiyaç olduğunu ifade eden Yüksel, hataları ortada olan bu projeden de bir an önce vazgeçilmesi gerektiği uyarısı yaptı.

(Adana/EVRENSEL)

 

Bu haber toplam 3171 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim