• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

'Adana'da yatırımlarımız engelleniyor Başbakan'a şikayet edeceğim'

'Adana'da yatırımlarımız engelleniyor Başbakan'a şikayet edeceğim'
Adanalı müteahhit Tahir Acaroğlu, işsizlik sıralamasında birinci olan Adana’ya iki yıldır yatırım yapamadığını belirterek alışveriş merkezi, otel ve hastane projesini engelleyenleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a şikayet edeceğini söyledi.

Adana’ya yapacakları yatırım sonrası 2 bin kişiye istihdam sağlanacağına dikkat çeken Acaroğlu, “Ben Yüreğir’de doğduğum için buraya yatırım yapmak istedim. Hastane yapmak istiyoruz. Adana sağlık turizme merkezi olacak diyenler ‘kent hastane çöplüğüne döndü’ diye yatırımı engelliyor. ‘Alışveriş merkezi yapacağız’ diyoruz ‘olmaz’ deniyor. 2 yıldır projemiz masamızda hala çivi çakamadık. Bu mudur yatırımcıya kolaylık sağlamak? Sonra da işsizliği önlemek için toplantı üstüne toplantı yapılıyor” ifadesini kullandı.

Duruk Sağlık Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş. diye şirketlerinin bulunduğunu vurgulayan Acaroğlu, ortakları Ahmet Duruk ile de ‘Duruk Hastanesi’ ‘Adana Park AVM’ ve bir de otel açacaklarını kaydetti. Acaroğlu, “Bölgemizdeki ülkelerle vizeler kalktı. Adana’ya her ülkeden hasta geliyor. Bu insanlar alışveriş yapmak istiyor, kaliteli hastane arıyor. Öyle ki Yumurtalık’tan deniz yoluyla farklı ülkelerden insanları Adana’ya çekmek için proje hazırladık. Kentimizin hem turizminden hem de sağlığından faydalansınlar. Bu insanlar farklı ülkelere gitmesin istiyoruz. Adana ekonomisine katkı sağlansın. Ancak yatırımları engelleyenleri 27 Mart 2011’de Adana’ya gelecek Başbakan Erdoğan’a şikayet edeceğim.” şeklinde konuştuAdana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, 59 dönümlük arsanın sağlık tesisi, ticaret, otel, park ve kreş alanı olarak düzenlenmesini ve inşaat yoğunluğunun yüzde 1'den yüzde 2.4'e çıkarılmasını öneren teklifin reddedilmesini yanlış bulduğunu kaydeden Acaroğlu, “Hangi ile giderseniz gidin böyle bir yatırım için bütün partililer seferber olur. Ancak Adana’da her yatırıma kapılar kapatılıyor. Adanalıyım ve Adana'ya yatırım yapmak istiyorum. Yatırımdan asla vazgeçmeyeceğim. Yarın bu proje hayata geçtiğinde yatırıma engel olanlar utanacak." dedi. Adana'da vergi sıralamasında 3 yıl önce ilk 3'e girdiğini vurgulayan Tahir Acaroğlu, "Bu yıl da 31. sıradayız. Bütün çabamız kentimize daha fazla değer katmak." şeklinde konuştu.

Haber50

Bu haber toplam 4258 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim