• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Ağız kokusuyla başa çıkmak çok kolay!

Ağız kokusuyla başa çıkmak çok kolay!
Ağız kokuları sadece diş ve diş etlerinin temizlenmemesinden kaynaklanmaz. Ağız kokusunun en önemli nedenlerinden biri de dil ve boğazdaki bakteriyel birikimlerdir.

Ağız içerisindeki bakteriler oksijene erişemediğinde sülfür salgılamaya başlarlar. Bu sorun yemek yediğinizde, alkol aldığınızda veya uzun süre ağzı kapalı tuttuğunuzda ortaya çıkar.

Ayrıca sarımsak ve soğan yediğinizde de ağzınızın kokması yine sülfür salgılanmasıyla ilgilidir.

ALINABİLECEK ÖNLEMLER
Ağız kokusuna karşı bir kaç basit önlem alabilirsiniz. Gün boyu su içmek, klor dioksit içeren ağız gargaraları kullanmak ve maydonoz gibi oksijen açısından zengin besinler tüketmek faydalı olacaktır.

Çiğneyeceğiniz sakızın şekersiz olmasına özen gösterin. Örneğin naneli sakızlar hem kötü kokuyu kamufle eder, hem de tükürük salgılanmasını arttırır. Tükürük kötü kokuya karşı en büyük silahtır.

Ağız kokusuna karşı en etkili besin maddelerinden biri de tarçındır. Çünkü tarçın ağız içerisindeki bakterilerin sayısını azaltır.

Bir dilim ekmek kötü ağız kokusuna karşı yardımcınız olabilir.

DAHA CİDDİ SORUNLAR OLABİLİR
Kronik ağız kokusu halitosis adıyla bilinir ve 90 milyon civarında insan bu hastalığa sahiptir.

Halitosis söz konusu ise bu yöntemler de işe yaramayacaktır. Kötü ağız kokusu aynı zamanda çürük diş veye diş eti hastalıklarının da habercisi olabilir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3686 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim