• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Ağrı kesici içerken bir daha düşünün!

Ağrı kesici içerken bir daha düşünün!
Toplumda baş ağrısının bireylerin, yaklaşık yüzde 90’ında görüldüğünü belirten Uzm. Dr. İsmail Ekici, söz konusu ağrıların hepsinin belli bir olaya bağlı olmayan, primer ya da altında herhangi bir neden ...

Toplumda baş ağrısının bireylerin, yaklaşık yüzde 90’ında görüldüğünü belirten Uzm. Dr. İsmail Ekici, söz konusu ağrıların hepsinin belli bir olaya bağlı olmayan, primer ya da altında herhangi bir neden olmayan ağrılar olduğunu ifade etti.

Baş ağrısından dolayı bireylerin kulaktan dolma ve fazlaca ağrı kesici kullandığını belirten Ekici, ağrı kesicilerin bilinenin aksine baş ağrısını tetikleyen bir yapısı olduğunu vurguladı.

Ekici “Özellikle toplumda migrenim var komşum bu ilacı kullanıyor, eczaneden şunu önerdiler gibi tanıdık tavsiyesine dayanarak ilaç kullanımı yaygın ve bu durum çok yanlış. İşte burada bir nöroloji uzmanının devreye girerek kişiyi tedavi etmesi lazım. Sadece ağrı kesici azaltılsa bile, kişide ağrı oranı azaltılabilir.” diye konuştu.


BAŞ AĞRILARININ YARISI MİGREN KAYNAKLI

Baş ağrılarının yarısına yakınını migrenin oluşturduğunu söyleyen Ekici, migreni kronik, tekrarlayıcı, geldiği zaman bir kaç gün süren, kişiyi işinden gücünden alıkoyan, dolayısıyla ekonomik kayba sebep olan, bir hastalık olarak tanımladı. Ekici, migrene bağlı olarak, otonomik semptomlar adı verilen bulantı, kusma, ışıktan rahatsız olma gibi belirtilerin de migrene eşlik edebileceğini kaydetti.


MİGREN KADINLARDA DAHA ÇOK GÖRÜLÜYOR


Migrenin daha ziyade kadınlarda görüldüğünü dile getiren Ekici, “Kadınlarda oranın yüksek olmasının sebebi hormonal denge, mens dönemi, doğum kontrol hapları, çabucak stres girme gibi tetikleyici faktörler. Bunun dışında genel olarak hava değişimleri, sıcaklık değişimleri, açlık, uykusuzluk, psikolojik sıkıntılar, depresyon da migreni tetikleyebilir.” dedi.


BEYAZ PEYNİR, ÇİKOLATA, NARENCİYE BAŞ AĞRISI NEDENİ


Ayda 4 defadan fazla baş ağrısı çekenlerin mutlaka bir nöroloji uzmanına görünmesi gerektiğinin altını çizen Ekici, sigara, çay, kahve gibi alışkanlıkların da bazen baş ağrısı yapabildiğine dikkat çekti. Kahvenin kişiye göre değişiklik göstermesi şartı ile bazen baş ağrısına iyi geldiğini belirten Ekici, “Yine kişiye göre değişmekle birlikte beyaz peynir, çikolata, narenciyeler baş ağrısını tetikleyebilir. Bunları yediğinde kişiye baş ağrısı yapıyorsa ya yapmaması gerekiyor ya da asgariye indirmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5252 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim