• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Ağrı'da başka illere sevk oranı % 1’e indi

Ağrı'da başka illere sevk oranı % 1’e indi
Ağrı İl Sağlık Müdürü Dr. Turhan Sulhan, ''Başka illere hasta sevk oranlarımızı yüzde 1'e indirdik.'' dedi.

Ağrı Devlet Hastanesi'nde Başhekim Op.Dr.Fikret Başkanla birlikte hastaneye yeni alınan tıbbi cihazlar ve yapılan hizmetlerle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Ağrı Sağlık Müdürü Dr.Turhan Sulhan, alınan tıbbi cihazlar hakkında bilgiler verdi.

Ağrı'daki sağlık sorunlarını hep beraber gidermeye çalıştıklarını ifade eden İl Müdürü Dr.Sulhan, hizmet alımının ve yapımının ciddi bir çalışma olduğuna değindi. Dr. Sulhan, şöyle konuştu: ''Dijital röntgen dediğimiz hizmetin bilgisayarda tomografi hizmeti ilimizde gerçekleşmiş, cihazlarımız kurulmuş ve çalışmaya başlamıştır. Gerek Ağrı'da yaşayan vatandaşlarımız gerekse ülkemizin herhangi bir yerinde yaşayan vatandaşlarımız için önce insan ve insana yakışır hizmet anlayışıyla heraket ediyoruz. Bütün mekanlarımızın pırıl pırıl olmasını istiyoruz. Bizden hizmet alan herhangi bir vatandaşımızın kendini girdiği mekanda insanca hissetmesi için idareciler olarak, bakanlığımız olarak bütün kaynaklarımızı seferber ederek bu yönden çalışmalarımızı sürdürüyoruz.'' diye konuştu.

Ağrı'da sağlık olarak son yıllarda çok ciddi eksiklikleri ortadan kaldırarak sonuçlarını ve meyvelerini aldıklarını belirten Dr.Sulhan, artık bugün Ağrı Devlet Hastanesi'nde kaliteden ve verimlilikten bahsettiklerini söyledi. Daha önceden hastanede çok ciddi sıkıntıların olduğunu dile getiren Sulhan, şöyle devam etti:''Bugün geldiğimiz noktada sevk oranımız yüzde 1'e indi. Buraya çalışmaya gelen gerek uzman hekim, gerek diğer
sağlık personeller olarak çalışma koşullarımızı düzelttik. Ağrı ilimiz sağlık açısından çok ciddi aşamalar kaydetti.''

Ağrı Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Fikrat Başkan ise daha önceleri sağlık sorununun Ağrı'nın kanayan yarası olduğunu belirterek, bu konuda öncelikle eksikleri tespit ettiklerini ve gerekli adımları attıklarını söyledi.

"EKSİK CİHAZIMIZ YOK"

Başhekim Başkan, ''MR olsun tomografi olsun öncelikle bu cihazları arttırma yoluna gittik. Ve yavaş yavaş bunların alımlarını gerçekleştirdik. Çünkü hekim arkadaşımız gelipte ''şu hastayı sevk ediyorum şu malzeme yok'' dediği zaman hatalı bizdik. Bunun önüne geçmek için biz üzerimize düşeni yaptık. Sağlık Müdürümüzün katkılarıyla bu şekilde bunların hepsini hastanemizin bünyesinde bulunduruyoruz. Gerekli tüm görüntülü hizmet Ağrı'da mevcut. Bu konuda sıkıntı yaşayacak hastamız yok. Sevk oranımız yüzde 1'e kadar düştü. Şuan da eksik cihazımız yok. İkinci basamak bir hastanede olması gereken bütün cihazlarımız mevcut ve tüm branşlarda doktorumuz var. Ağrı'nın tarihinde ilk defa çocuk psikiyatri uzmanı bulunmaktadır. Günde 3 bin 500 poliklinik hizmeti vermekteyiz. Böbrek taşı cihazımız var ve bunun gibi birçok cihazımız hastanemizde mevcut.'' şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Sulhan, gazetecilere hastaneyi gezdirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1802 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim