• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Aile Hekimlerinden "Nöbet" tepkisi...

Aile Hekimlerinden "Nöbet" tepkisi...
Mersin Aile Hekimleri Derneği Başkanı Gürbüz Şen, aile hekimlerine başka kurumlarda nöbet uygulamasına tepki gösterdi.

Mersin Aile Hekimleri Derneği Başkanı Gürbüz Şen, aile hekimlerinin hastane acillerinde, 112 acillerde, dispanserlerde, ağız ve diş sağlığı merkezlerinde görevlendirilmesinin 'aile hekimliği' uygulamasına indirilen büyük bir darbe olduğunu söyledi.

Şen, Güvenevler Aile Sağlığı Merkezi önünde bir grup aile hekimi ile birlikte yaptığı açıklamada, aile hekimlerine başka kurumlarda nöbet uygulamasına tepki gösterdi. Aile hekimliği uygulamasına geçilen 2005 yılından bu yana birinci basamaktaki tüm sağlık göstergelerinin olumlu yönde ve oldukça yüksek oranda gelişme kaydettiğini dile getiren Şen, "Bebek ve anne ölümleri azalmış, aşılama oranları gelişmiş ülkelerdeki seviyeleri aşmıştır. Aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının büyük azmi ile sağlık hizmet kalitesi ve hasta memnuniyeti artmıştır" dedi.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu'nun her türlü uyarı ve girişimlerde bulunmasına rağmen 12 Temmuz tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan yeni kanunla aile sağlığı merkezlerinde ve köylerde verilen hizmetleri aksatacak şekilde hastane acillerinde, 112 acillerde, dispanserlerde, ağız ve diş sağılı merkezlerinde görevlendirilmenin önünün açıldığını kaydeden Şen, şöyle devam etti:

"Bu uygulama ile aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının hastalarından uzaklaştırılarak başka kurumlarda görevlendirilmeleri, aile hekimliği uygulamasına indirilen en ağır darbedir. Bu kanunla beraber aile hekimleri, yerel idarecilerin keyfine göre mesaileri sonrasında acillerde nöbet tutmaya zorlanacak, nöbet çıkışında ve ara vermeksizin ertesi gün yorgun ve tükenmiş bir halde mesaisine devam edecektir. Bunun sonucunda kendisine kayıtlı nüfusa vereceği hizmet aksayacak, kaliteli ve sağlıklı bir hizmet veremeyecek, hata oranları artacaktır. Bu düzenleme ile aile hekimliği uygulamasından geri dönüş başlayacak, bugüne kadar verilen emekler hızla yok olacaktır."

Aile sağlığı uygulamasında aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının görev yerinin aile sağlığı merkezleri olduğunu vurgulayan Şen, "Bizler burada vermiş olduğumuz hizmetlerle birinci basamağın kalitesini yükselttik. Başka kurum ve kuruluşların yapmış oldukları yönetimsel ve organizasyon hatalarının sonucu ortaya çıkan bu tablonun düzeltilmesi, aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının görevi değildir. Yetkililerin bu yanlışlığı ortadan kaldıracak girişimleri bir an önce yapmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2561 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim