• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Aile hekimlerinden nöbet yazılmasın talebi

Aile hekimlerinden nöbet yazılmasın talebi
Aile hekimliği uygulamasına geçildiği 2005 yılından bu güne, 1.basamaktaki tüm sağlık göstergeleri olumlu yönde ilerlediğini ve oldukça yüksek oranda gelişme kaydedildiğini ifade eden Aksaray Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr.H.Şenol Atakan,...

Aile hekimliği uygulamasına geçildiği 2005 yılından bu güne, 1. basamaktaki tüm sağlık göstergeleri olumlu yönde ilerlediğini ve oldukça yüksek oranda gelişme kaydedildiğini ifade eden Aksaray Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. H.Şenol Atakan, Bebek ve anne ölümlerinin azaldığını, aşılama oranlarının gelişmiş ülkelerdeki seviyeleri aştığını söyledi.

Aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının büyük azmi ile sağlık hizmet kalitesi ve hasta memnuniyetinin de arttığına dikkat çeken Atakan, "Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu'nun (AHEF) her türlü uyarı ve girişimlerde bulunmasına rağmen 12.07.2012 gün ve 28351 sayılı resmi gazetede yayınlanan yeni kanunla, aile sağlığı merkezlerimizde ve köylerde verdiğimiz hizmetlerimizi aksatacak şekilde, hastane acillerinde, 112 acillerde, dispanserlerde, ağız ve diş sağlığı merkezlerinde görevlendirilmesinin önü açılmıştır. Daha nöbetlerle ilgili herhangi bir uygulama yönetmeliği yayınlanmadan, aile hekimlerine haksız olarak nöbet yazılmaya çalışılmaktadır. İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün olumlu tutumlarına rağmen görüşleri göz ardı edilmeye çalışılmaktadır. Bu uygulama ile aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının, hastalarından uzaklaştırılarak başka kurumlarda görevlendirilmeleri, aile hekimliği uygulamasına indirilen en ağır darbedir. Bu kanunla beraber aile hekimleri, idarecilerin keyfine göre, dünyada bir çalışana uygun bulunan haftalık 40 saatlik çalışma süresini aşarak acillerde farklı bir tıp disiplininde nöbet tutmaya ve hata yapmaya zorlanacak, nöbet çıkışında ve ara vermeksizin, ertesi gün yorgun ve tükenmiş bir halde mesaisine devam edecektir. Böylece aile hekiminin dinlenme zamanları azaltılarak bunalıma itilecek ve çok önemli bir sosyal hakkı da elinden alınmış olacaktır. Bunun sonucunda kendisine kayıtlı nüfusa vereceği hizmet aksayacak, kaliteli ve sağlıklı bir hizmet veremeyecek, koruyucu sağlık hizmetlerindeki yakalanan başarı kaybolacaktır. Bu uygulama ile aile hekimliği uygulamasının çöküşü başlayacak, bu güne kadar verilen bütün emekler hızla yok olacak ve Sağlık Bakanlığımızın haklı olarak ve övünerek söylediği bu sevindirici tablo ortadan kalkacaktır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2609 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim