• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Aile Hekimlerine Sigorta Danıştaylık

Aile Hekimlerine Sigorta Danıştaylık
Türk Sağlık-Sen aile hekimlerinin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasının primlerinin tamamını kendilerinin ödemesine yönelik düzenlemenin iptali için dava açtı.

Türk Sağlık-Sen aile hekimlerinin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasının primlerinin tamamını kendilerinin ödemesine yönelik düzenlemenin iptali için dava açtı.

Türk Sağlık-Sen tarafından Danıştay'a açılan iptal davasında Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası ile ilgili tebliğ de "Sözleşmeli aile hekimlerinin sigorta primlerinin tamamı kendileri tarafından ödenir." hükmüne yer verildiği hatırlatıldı. Dava konusu edilen Bakanlık tebliğinde aile hekimlerinin "mesleklerini serbest olarak icra eden tabipler" ile aynı kapsamda değerlendirilmesinin hukuka aykırı olduğu ifade edildi.

Dilekçede Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanunu'na göre sözleşmeli olarak çalışan aile hekimlerinin kurumlarında aylıksız veya ücretsiz izinli sayıldığı ve bunların kadroları ile ilişkileri devam ettiğine dikkat çekildi. Aile hekimliğinden ayrılan hekimlerin eski kurumlarına atandıkları belirtilerek Aile hekimlerinin mesleklerini serbest icra eden tabip statüsünde olmadığına dikkat çekilerek kamu çalışanları olduğu vurgulandı.

Dava dilekçesinde ayrıca aile hekimlerinin kamu hizmeti gördüğü ifade edilerek "Aile hekimi, Gerek hastalardan, gerek kurumlardan, gerekse Devletten herhangi bir ek ödeme almaz. Serbest meslek makbuzu yoktur, faturası veya yazarkasası yoktur. Kamu görevi ifa eder ve statüsü özeldir. Ancak "özel hekim", "serbest hekim" değildir. " denildi.

Açılan davada Aile hekimlerinin serbest çalışan hekimlerinin olarak değerlendirerek Zorunlu Mali Sigortası primlerinin tamamını kendilerinden tahsil edilmesinin haksız ve hukuka aykırı olduğu ifade edilerek iptali edilmesi istendi.

Açılan dava ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Aile hekimlerinin kamu çalışanı olduğuna dikkat çekerek " Aile hekimleri kamu çalışanlarıdır. Kamuda görev yapan doktorların sigortalarının primlerinin yarısı kurum tarafından karşılanmaktadır. Fakat bakanlık söz konusu tebliğ ile kendi personeli olan aile hekimlerini, serbest hekim statüsünde değerlendirip mağdur etmiştir. Bu mağduriyetin giderilmesi için iptal davamızı Danıştay'da açtık. En kısa sürede olumlu sonuçlanacağına inanıyoruz" dedi.
 

Bu haber toplam 3671 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim