• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Aile manevi tazminatı az bulup Danıştay'a başvurdu

Aile manevi tazminatı az bulup Danıştay'a başvurdu
Sünnette cinsel organı kesilen 3 yaşındaki M.Ç’nin ailesi, Sağlık Bakanlığı’ndan kazandıkları 600 bin liralık manevi tazminatı az bulup Danıştay’a başvurdu.

Batman’da 2 yıl önce sünnet şöleninde, 3 yaşındaki çocuklarının cinsel organının tamamının kesildiği iddiasıyla Sağlık Bakanlığı aleyhine tazminat davası açan Çetinkaya ailesi, mahkemenin belirlediği 600 bin liralık manevi tazminatı az bularak, Danıştay’a başvurdu. Kozluk ilçesinde 10 Haziran 2010 günü düzenlenen sünnet şöleninde, çocuklarının cinsel organının tamamen kesildiğini ileri süren Çetinkaya ailesinin Batman İdare Mahkemesi’nde Sağlık Bakanlığı aleyhine açtığı tazminat davasının sonuçlandığı bildirildi.

Çetinkaya ailesinin avukatı Orhan Acar, 2 yıl önce yaşanan olayın ardından sünneti gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatarak, ayrıca İdare Mahkemesi’nde de tazminat davası açtıklarını söyledi. Batman İdare Mahkemesi’nde görülen tazminat davasının bir süre önce sonuçlandığını kaydeden Acar, şöyle dedi, ”Mahkeme maddi tazminat konusundaki tüm taleplerimizi ret etmiştir. Sadece manevi yönden karar vermiştir. Karar verilen miktar, bizce ne müvekkili ne de aileyi tatmin etmemiştir. Biz bozulacağını umuyoruz. Şu aşamada manevi olarak, çocuğa 400, anneye 100 ve babaya da 100 bin lira tazminat uygun görüldü. Bu rakamı çok az gördük ve Danıştay’a temyiz ettik. Doğrusu bu parayla ölçülecek bir şey değil. Ailenin talebi 2 milyon lira. Mahkemenin maddi tazminat konusunda aileye destek olabilecek derecede karar vermesini bekliyoruz. Çünkü bu aile, çocuklarının tedavisi için birçok girişimde bulunacak. Belki de çocuklarını tedavi için yurt dışına gönderecek.”

'Erkek için hayati'
Sünneti gerçekleştirenler hakkında da ceza davası açıldığını, yargılamanın da Sulh Ceza Mahkemesi’nde görüleceğini ifade eden Acar, ”Bir erkek için hayati bir olay. Çünkü o çocuğun neslinin devamı belki olmayacak. Bu çocuğun geleceği karartıldı. Ölse farklı sonuçlar doğururdu. Ama bu halde, bu çocuğun, bir insanın yaşaması nasıl sonuçlar doğuracak bilmiyorum” diye konuştu.

3 yaşındaki M.Ç’nin amcası Medeni Ç. ise şölende, sünnetin genel cerrah tarafından değil de hastane personeli tarafından yapıldığını öğrendiklerini iddia ederek, M.Ç’ye koltuk altından alınan deri ile yapılan operasyonla rahat idrarını yapabilmesinin sağlandığını belirtti. Amca Ç, gerekirse dosyayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götüreceklerini söyledi. Anne Hatice Ç. ise, ”Çocuğumu getiren doktor, ’gidip acilden yanık kremi yazdırın’ diyerek uzaklaştı” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2406 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim