• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Akdağ: 2 dişimi de berber çekti

Akdağ: 2 dişimi de berber çekti
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çocukken iki dişini diş hekimi yerine berberin çektiğini söyleyerek geçmişteki sağlık hizmetleriyle bugünü karşılaştırdı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çocukken iki dişini diş hekimi yerine berberin çektiğini söyleyerek geçmişteki sağlık hizmetleriyle bugünkü hizmetleri karşılaştırdı. Sağlık Bakanlığı İletişim Koordinatörü Osman Güzelgöz’ün katkısıyla ilk sayısını çıkaran Sağlık&İnsan dergisinde Bakan Akdağ’ın ilginç açıklamaları yer aldı. “Doğumlarla ilgili o günkü sağlık şartlarıyla bugünkü şartlar arasında nasıl detaylar var? şeklindeki soruya Bakan Akdağ, “Tabii o zamanlar mahalle ebesi doğumu yaptırırdı. Yani usul oydu. Şöyle söyleyeyim sağlık şartları açısından; mesela ben çocukluğumda iki dişimi de berbere çektirmiştim. Hatta birinde çok ağır apse olmuştu. Enfeksiyon sebebiyle penisilin iğnesi yaptırmışlardı. Çok ağrılı bir iğneydi, hiç unutmuyorum. Hatırladığıma göre ilkokul çağındayım. Çünkü arka azı dişler onlar, o yaşlardan sonra değişiyor. Onun dışında biraz da ilk çocuk olmamızın da özelliğiyle ailem bana iyi bakmış. Babamın o zamanlar bize yakın bir mahallede bakkal dükkânı vardı. Beni çocuk doktoruna götürürlermiş para vererek, özel bir muayenehaneye götürürlermiş. Sağlık açısından hatırladığım bunlar. Eskiden çok önemli bir hastalık olmayınca doktora gidilmezdi. Sistem nasıldı tam olarak bilmiyorum. Doğrusu sağlık sistemini ben Tıp Fakültesine başladıktan sonra fark ettim, tanıdım ve öğrendim” diye cevapladı.

İÇME BABACIĞIM !
Akdağ’ın üniversite yıllarında bir ay boyunca cebinde sigara taşıdığı da ortaya çıktı. “Babam maalesef sigara içerdi. 60 yaşlarındayken geçirdiği ağır bir enfarktüse kadar” diyen Akdağ, “Ben ona “İçme babacığım!” derdim, o da “40 yıllık arkadaşını insan bırakabilir mi?” derdi. Enfarktüs geçirdikten sonra şöyle dedi “Bu çok vefasız arkadaşmış, ben onu bırakmadım ama o beni bıraktı” diyerek bir anısını da anlattı. O zamanlar çevre illerden hastaların Erzurum’a akın ettiğini belirten Akdağ,” Erzurum, sadece Erzurumluların değil Ağrılıların, Karslıların, işte Erzincan, Bayburt, daha sonra Ardahan, Iğdır, bu gibi illerden gelen hastaların da akın ettiği bir yerdi. O zaman çevre illerde uzman doktor yok denecek kadar azdı. O zaman başka hiçbir şansı yoktu insanların. Bu bana hep çok ağır gelmiştir. ” diye konuştu.

Gökhan KAYA

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2649 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim