• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Akdağ: 70'in üzerinde yaralı var, 4'ünün durumu ağır

Akdağ: 70'in üzerinde yaralı var, 4'ünün durumu ağır
Sağlık Bakanı Akdağ: "Şırnak'ın Cizre ilçesi polis kontrol noktasına teröristlerce düzenlenen saldırıda 70'in üzerinde yaralı var. 4'ünün durumu ağır" - "Şehitlerimiz var. Bunlarla ilgili açıklamayı, oradaki adli tabiplik ve savcılıkla beraber valiliğimiz

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda, 70'in üzerinde yaralı olduğunu, bunlardan 4'ünün durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Akdağ, Pakistan Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif ile imzaladığı mutabakat zaptının ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cizre'de polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıya ilişkin bir soru üzerine Akdağ, bu sabah tüm Tükiye'yi üzen alçak bir terör saldırısının gerçekleştiğini ifade etti.

Bakan Akdağ, saldırıda 70'in üzerinde yaralı olduğunu vurgulayarak, "Bunların 4'ünün durumu ağır. Şehitlerimiz var. Bunlarla ilgili açıklamayı oradaki adli tabiplik ve savcılıkla beraber valiliğimiz yapacak. Son ay içinde, çok yoğun bir terörist saldırı grubuyla karşı karşıyayız. Bir taraftan 15 Temmuz'da hain FETÖ çetesinin saldırısıyla 240 şehidimiz oldu. Daha sonra bir yandan DAEŞ'in, öbür taraftan PKK'nın hain saldırıları var. Bu saldırıların hepsi alçakça ve hepsi bizim huzurumuza yönelik. Bu milletin kalkınmasını, Türkiye'nin ileri gitmesini istemeyenler, bu saldırıları gerçekleştiriyor. Bu terör örgütlerini de bir taraftan maşa olarak kullanıyorlar. Son saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı ve gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine sabır diliyorum. Bütün milletimizin başı sağolsun." diye konuştu.

- "Bu hain saldırılar, Türkiye'nin gelişmesini geriletemeyecek"

Sağlık Bakanı Akdağ, bu hain saldırıların Türkiye'nin gelişmesini, ileriye yürümesini geriletemeyeceğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bugün bildiğiniz gibi çok önemli bir tesisin açılışını yapacağız. Çalışmalarımızı ara vermeden devam ettireceğiz. Üzüntümüz var ama bu bizim yürüyüşümüzü durduramayacak. Bu alçak hain terör saldırılarıyla da mücadeleye devam edeceğiz. Şehit sayımızla ilgili şuan da size kesin bir sayı veremem. Çünkü son bilgileri henüz almadım. Zaten Şırnak Valiliğimiz bu hususta açıklama yapacak. Böyle zamanlarda Sağlık Bakanlığı olarak, yaralılara odaklanıyoruz. Anında sağlık ekiplerini olay mahalline sevk etmiştik. Helikopterlerimiz de olay yerine gitti. Umut ediyorum ki, şehit sayımız artmaz. Milletçe birlik içinde bu saldırılara karşı durmayı da artık biliyoruz. Bundan sonra bu böyle olacak." 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1970 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim