• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Akdağ: Açlık grevi sonrasında beslenmenin nasıl olacağı da belirlenmişti

Akdağ: Açlık grevi sonrasında beslenmenin nasıl olacağı da belirlenmişti
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, açlık grevi sonrasında beslenmenin nasıl olacağının daha önce oluşturulan bilimsel heyet tarafından belirlendiğini belirterek, "Sağlık çalışanlarımız şu anda bu belirlemelere göre hareket ediyorlar." dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, açlık grevi sonrasında beslenmenin nasıl olacağının daha önce oluşturulan bilimsel heyet tarafından belirlendiğini belirterek, "Sağlık çalışanlarımız şu anda bu belirlemelere göre hareket ediyorlar." dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 5. Uluslararası Sağlık Kongresi'nin açılışının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Açlık grevlerinin sona ermesinin ardından tutuklu ve hükümlülerin sağlık durumları ile ilgili bir soru üzerine Akdağ, "Eylemlerin sonlandırılmış olmasını memnuniyetini yaşıyoruz. Sağduyu galip geldi. Doğru olan zaten buydu neticesinde de gerçekleşmiş oldu." dedi.

Olayların başından itibaren Adalet Bakanlığı ile yakın işbirliği içinde çalıştıklarını dile getiren Akdağ, şöyle devam etti: "Bütün illerde, il sağlık müdürleri koordinasyonunda bir hekim ve yardımcı sağlık personelini doğrudan bu meseleyi takip etmekle görevlendirdik. Bu arada her bir tutuklu ya da hükümlü yakın olarak doktorlarımız tarafından takip edildi. Muayeneyi kabul etmeyenler bile her gün gözlenmek suretiyle takip edildi. Az da olsa risk taşıdığı düşünülen kişiler, konsültan hekimlerle de (bunların içinde nörologlar, psikiyatristler, dahiliye uzmanları vardı) kontrol edildi."

Grev sonlandıktan sonra da bütün tutuklu ve hükümlüler in doktorlar tarafından takip edildiğini kaydeden Akdağ, "Bu konuyu değerlendirme ve nelerin yapılacağını, takibin nasıl yapılacağını belirlemek üzere bir bilimsel komisyon da oluşturuldu. O bilimsel komisyonun ortaya koyduğu çerçevede hizmet devam ediyor. Grevler sonrasında beslenmelerinin nasıl yapılacağı, söylediğim gibi bilim adamlarınca belirlenmiş durumdaydı, hekimlerimiz diğer sağlık çalışanlarımız şu anda bu belirlemelere göre hareket ediyorlar. Bu protokolü internet sitemize de koyduk." dedi.

Kendisine verilen bilgiye göre, bu sabah itibariyle tutuklu ve hükümlüler arasında hayati tehlikesi olan herhangi bir vatandaşın bulunmadığını aktaran Akdağ, "Bizim için insan sağlığı son derece önemlidir. Bu konuda gerek işbirliği yapılan gerekse birlikte çalışılan Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı mensuplarına da teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Tutuklularda herhangi bir hasar ya da sakatlığın oluşup oluşmadığı ile ilgili başka bir soruya karşılık Akdağ, "Doktorlarımız bunun için gayret ediyorlar. Umarım herhangi bir vatandaşta böyle bir şey olmaz." ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1713 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim