• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Akdağ: “Artık kamuda çalışan 30 bin uzmanın muayenehanesi yok”

Akdağ: “Artık kamuda çalışan 30 bin uzmanın muayenehanesi yok”
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, geçtiğimiz yıl yurt dışından 500 bin hastanın Türkiye'yi tercih ettiğini söyledi.

Akdağ, Kastamonu Üniversitesinin 2011-2012 akademik yıl açılış programına katılmak üzere geldiği kentte valiliği ziyaret etti. Akdağ, burada yaptığı açıklamada, kendisinin Erzurum'dan milletvekili olduğunu ve Kastamonu'nun birçok yönüyle Erzurum ile benzer özellik gösterdiğini, iki ilin de coğrafi konum olarak büyük olduğuna ve büyük şehirlere her iki ilden de büyük oranda göç gerçekleştiğine dikkat çekti.

Kastamonu'ya yapılmakta olan bölge hastanesinin Hacettepe Üniversitesine devrinin Kastamonu'ya bir katma değer kazandırmadığına dikkat çeken Bakan Akdağ, Kastamonululardan talep geldiği takdirde, burayı kendi bakanlıkları bünyesine alarak Kastamonu Üniversitesine bağlı olarak kurulacak tıp fakültesi olarak hizmet vermesinin gönüllerinden geçtiğini ifade etti.

“Aile hekimlerimizle toplum sağlığında çalışan hekimlerimiz ve hastanede çalışan hekimlerimizi bir çatı altında topluyoruz” diyen Bakan Akdağ, buna “entegre sistem” dediklerini, öncelikle personelin ortak çatı altında çalışmasını sağladıklarını, bu merkezlere Bakanlık olarak para gönderdiklerini bildirdi.

SIFIR TOLERANSLA ÇALIŞIYORUZ
Sıfır toleransla çalışan bir Bakanlık haline gelmeye çalıştıklarını anlatan Akdağ, “Eskiden 10 kalem işin 8'i eksik giderdi. Şimdi ise 10 kalem işten biri bile eksik olmayacak. Bundan 9 sene önce önemli bir hastalığınız için hastaneye gittiğinizde hizmet alabilir miydiniz? Önce muayenehaneye gitmek zorundaydınız. Şimdi ise Türkiye'de muayenehane yok. Artık devletin hastanelerinde çalışan 30 bin uzmanın muayenehanesi yok. Üniversitelerimizde çalışan meslektaşlardan ise az sayıda bu işi devam ettirenler var. Dün yaptığımız bir toplantıda da YÖK ile belli bir metin üzerinde anlaştık. Bu meseleye bir çözüm getireceğiz” dedi.

Kastamonu'ya 3 yıl içerisinde 400 yataklı bir devlet hastanesi yapacaklarının ifade eden Bakan Akdağ, bu dönem ustalık dönemleri olması dolayısıyla hastane ve yatırımları daha da modern bir şekilde yapacaklarını ve hastanenin şu anda Hacettepe Üniversitesinde bulunan tıp fakültesi ile birlikte çalışmasını istediklerini, birbirinden kopuk olmamasını istediklerini kaydetti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Akdağ, bir gazetecinin sağlık personellerine yönelik hastanelerdeki saldırı girişimlerine ilişkin sorusu üzerine, sağlık personellerini sözlü ya da fiili olarak korumak için şimdiye kadar çok büyük girişimlerinin olduğunu, güvenliği artırıp, kamera sistemi kurduklarını, fakat bunun yetmediğini ve insanları da eğiterek bu sorunu giderebileceklerini dile getirdi.

Sağlık hizmetlerinde yetkili sendika ile ortak bir çalışma yapmaya karar verdiklerine de değinen Akdağ, “Şiddete asla müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşlarımıza yönelik bir kampanya yapıyoruz. Hem de herhangi bir şekilde şiddet gösterenlere asla müsamaha göstermeyeceğiz. Doğrudan Bakanlık hukukçularının da destek çıkacağı şekilde yeni yaptığımız kanun hükmünde kararnameye bu hususta bir madde koyuyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün sağlıkçılarımızın yanında durmaya gayret göstereceğiz” dedi.

182 RANDEVU HATTI
Başlattıkları iki önemli proje olduğuna değinen Akdağ, “Yatağa bağlı hastalara evlerinde bakıyoruz. 444 38 33 nolu telefonu arayarak evinde yatalak hasta olduğunu söyleyen herkesin, evine giderek gerekli bütün bakımı ve hastaneye getirip geri götürmesi bize ait. İkinci projemiz ise Türkiye'nin neresinde muayene olmak isterse istesin vatandaşımız 182 nolu telefonu arayarak istediği alanda Türkiye'nin her tarafında istedikleri hastaneden randevu alabilirler. Şu anda Kastamonu'da bu uygulama başladı” dedi.

Kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle grip aşılarının yapılıp yapılmaması konusunda bir soru üzerine ise Akdağ, küçük yaşta olanlar ya da 65 yaşın üzerindeki hastaların vücut direncinin zayıf olabileceğinden grip aşısı vurulabileceğini, bunun dışındakilerin kendisi de dahil olmak üzere grip aşısı olmasına gerek kalmadığını söyledi.

YURT DIŞINDAN 500 BİN MÜRACAAT
Geçmiş yıllarda Türkiye'den yurt dışına çok sayıda hasta tedavi olmaya giderken bugün yurt dışından Türkiye'ye hastaların tedavi için geldiğini, hastanelerde ve sağlık sektöründeki kaliteyi gören yabancıların Türkiye'yi tercih ettiklerine dikkati çeken Akdağ, “Geçtiğimiz yıl 500 bin müracaat var bu şekilde. Özellikle ağız diş sağlığı, göz ve kalp hastaları yoğun ilgi göstermekteler. Ve bu rakam önümüzdeki yıl artacak” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2576 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim