• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Akdağ: Asistan olsam ben de isyan ederdim

Akdağ: Asistan olsam ben de isyan ederdim
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, asistan hekimlerin karşılaştıkları sorunlar sebebiyle yaptıkları eylemi 'haksız' buldu ama onlara da hak verdi. Akdağ: "Ben de asistan olsam ben de isyan ederim" dedi.

Hastanenin Yanık Merkezi'ndeki yaralıları Arapça selamlayan ve ''Hoşgeldiniz'' diyen Bakan Akdağ, tercüman aracılığıyla durumlarını sordu. Bazı yaralılar tercüman aracılığıyla memnuniyetini dile getirdi.

Akdağ, tek kişilik basınç odasında Hiperbarik oksijen tedavisi gören yaralıyla ilgilendi, hastanedeki vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.

Hastanenin Başhekimi Doç. Dr. Yüksel Yılmaz da hastaneye 33 yaralı getirildiğini, durumlarının kötü olmadığını, 14'ünün ortopedi, 14'ünün genel cerrahi, 5'inin de yanık merkezinde tedaviye alındığını söyledi.

-DEÜ HASTANESİ'NDEKİ ASİSTANLARIN EYLEMİ-

Bakan Akdağ, gazetecilerin ''Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi asistanlar performansa dayalı sistemi protesto etmek için eylem yapıyor. İki gündür de iş bırakıyorlar, neler söyleyeceksiniz?'' sorusu üzerine bugün bir grup asistanla yemek yediklerini, konuyu görüştüklerini belirtti. Asistan doktorların kendilerine zarar verecek bir şey yapmalarına gönlünün razı olamayacağını ifade eden Akdağ, şöyle konuştu:

''Üniversite hastanelerinde iş yükünün büyük kısmı asistanların üzerinde. Onların taleplerinin büyük çoğunluğunu haklı buldum. Ama arkadaşlarımızı her kim işlerini aksatacak biçimde eyleme falan teşvik ediyorsa yanlış yapıyor. Çünkü sonuçta kendileri zarar görür, bu arkadaşlarım kamu görevlisi. Kamuda görev yapmanın kuralları var. Onların zarar görmelerini asla istemem. Bir üniversite hastanesi düşünün hocaları yeni bir sisteme karşı çıktıkları için hasta muayene etmeyi bir ay biraz askıya alıyor, bu da yapılabilecek bir şey değil, bundan dolayı hastanenin geliri düşüyor diye asistanın geliri düşüyor. Böyle bir şey olur mu? Kim yapması gerekeni yapmadıysa onun geliri azalsın.

Taleplerini büyük ölçüde haklı buldum ama eylemlerinin tarzı çok haksız. Böyle hak ararlarsa kendileri zarar görür. Birbirimizi anladığımızı düşünüyorum, sanıyorum sorun kısa sürede çözülecektir. 'Hadi aslanlar ileri' diyenlere dönüp bakmak lazım. Ben hoca olacağım, 'hastaya bakmıyorum' diyeceğim, hastanenin geliri azalacak, ondan dolayı asistanların geliri azalacak ondan sonra buna isyan edecekler. Ben de asistan olsam ben de isyan ederdim ama yöntemi yanlış.'

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3231 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim