• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Akdağ: "Belediye başkanlığını düşünmüyorum"

Akdağ: "Belediye başkanlığını düşünmüyorum"
Sağlık eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Prof.Dr.Recep Akdağ, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin hemen yanıbaşında yapılan ancak ihaleyi kazanan firmalardan birinin "yasaklı" duruma düşmesi sonucu yarım kalan sağlık kampüsü...

Sağlık eski bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin hemen yanıbaşında yapılan ancak ihaleyi kazanan firmalardan birinin "yasaklı" duruma düşmesi sonucu yarım kalan sağlık kampüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akdağ, bakanlığı döneminde başlattığı dev projeyle ilgili yaşanan hukuki sürecin bir ay içerisinde tamamlanacağını açıkladı. Akdağ, "İnşallah bu sezonun tamamını kaybetmeyiz" diye konuştu.

Türkçe Olimpiyatları'nı izlemek üzere geldiği seçim bölgesinde yerel ve yaygın medyanın temsilcileriyle Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün misafirhanesinde "sohbet toplantısı" düzenleyen Recep Akdağ, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

AK Parti Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç'ın da bulunduğu toplantının adeta ana gündemini oluşturan "sağlık kampüsü" ile ilgili sorular üzerine, süreci başından sona kadar özetleyen Akdağ, "İşin yapımını üstlenen firmalardan birisi, başka bir kurum tarafından "yasaklı" hale geldi. Bu firmanın itirazı üzerine İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurdu. Danıştay tam 1.5 yıl sonra nihai kararını verdi ve firmanın "yasaklı" olduğuna hükmetti. Aslında bu Türkiye'nin genel bir problemi. Adalet geciktiğinde buna benzer çok sıkıntılar çektik. Mahkemeler buna 1-2 ay içerisinde karar vermiş olsa böyle problemler çıkmaz. Açıkçası başına ilk kez böyle bir sorun gelen İl Özel İdaresi bu gibi durumlarda tecrübe sahibi olmadığı için birkaç kuruma, "akıl verin yapayım" demiş. Şimdi o kurumlardan cevaplar geliyor. Bir tek Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nden yazı bekleniyor. Buraya gelmeden önce orayla da görüştüm ve yazının önümüzdeki hafta itibariyle gönderileceğini öğrendim. Farklı yorumlar gelmesi ihtimali üzerine söylemler var. Açık söyleyeyim farklı yorumların gelmesi mümkün değil. Çok açık da olsa hukukçuların farklı yorumları olabiliyor. Ancak bununla ilgili farklı bir yorum gelmiyor benim bildiğim, takip edebildiğim kadarıyla. Önümüzdeki bir ay içerisinde belli olur. Tamamen bu yıl kaybedilmez inşallah. İdare bir karar verecek, firmalar da idarenin kararına uyacaktır. Süreci yakından takip ediyorum. Eğer ihaleyi sağlık bakanlığı yapacaksa bu parayı alacak. Buna bakanlık karar verecek. Bu şunu tercih etmiştim, İl Özel İdaresi yapacağı zaman şehre parayı gönderiyorduk, Özel İdare o parayı kullanıyordu. İşin takibi açısından belki bakanlığın yapması daha iyi olur. İşin teknik tarafı bir tarafa, yarım kalmak bir tarafa, yapılır. Ne olur? Altı ay gecikir, başka bir şey olmaz" ifadelerini kullandı. 

BAŞKANLARI BAŞARILI BULUYORUM

Akdağ, "Belediye başkanlarını başarılı buluyor musunuz" yeklindeki bir soru üzerine "Güzel işler yaptı belediyelerimiz, bundan sonra da güzel işler yapmak zorundayız. Gerek Yakutiye'nin yaptığı işler, gerek Büyükşehir'in başlattığı işler. Hepsi işin bir yerinden tutmuş durumda. Kentsel dönüşüm çok zor arkadaşlar. Bir kere vatandaşı razı ederek yapmak lazım. Bana göre bir yola girildi, inşallah devam edeceğiz. Önümüzdeki 10 yıl buna ağırlık vereceğiz" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANLIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusundaki soruları da cevaplandıran Akdağ, "Şimdi size politik bir cevap olarak, 'İşin daha zamanına var' derim. Ama samimi bir cevap vermem gerekirse, daha önce de söyledim; ben belediye başkanlığını düşünmüyorum. Bunca yıl bakanlık yapmış bu şehrin evladı olarak şehrin insanının bunu düşünmesi yadırganmamalı diye düşünüyorum. Şimdi soruyorlar, "Sayın Başbakan size' aday ol' derse" diye. Hemen söyleyeyim, "beni affedin" cevabını veririm. Bu kadar netim yani."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2193 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim