• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Akdağ: Ben herhangi bir ihmal görmedim

Akdağ: Ben herhangi bir ihmal görmedim
Sabah erken saatlerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın özel uçağı ile Siirt Havalimanı'na gelen ve buradan helikopterle Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ne geçen Bakan Akdağ, AFAT ve UMKE yetkililerinden bilgi aldı.

Bakan Akdağ, burada ailelere, çalışmaları detaylarıyla anlattı. Herhangi bir ihmalin olup olmadığı sorusuna Bakan Akdağ, şu yanıtı verdi:

"Değerli arkadaşlar perşembe günü Siirt'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde hepimizi derinden üzen bir maden kazası meydana geldi. Bu maden kazasında elimizdeki bilgilere göre, valiliğimizin elindeki bilgilere göçük altında 16 kişinin kaldığını biliyoruz. Bunlardan 6 kardeşimiz çıkarıldı. Vefat etmiş olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Arama kurtarma çalışmaları büyük bir ciddiyetle devam ediyor. Sayın Başbakanımız'ın talimatı ile ben buraya geldim, Erzurum'daydım yine Ulaşatırma Bakanımızın özel uçağı ile Siirt'e geldim. Helikopter ile olay mahaline geldik. Gördüğüm kadarıyla hem AFAD yetkilileri, hem de Enerji Bakanımız'ın ekipleri çok iyi bir şekilde organize olmuş durumdadırlar. Burada arama kurtarma çalışmaları büyük bir titizlik ve uzanlıkla arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Aileler ile geniş bir görüşme yaptık, onların düşüncelerini aldık. Onların da kendilerine göre bazı düşünceleri var; 'Kurtarma çalışmaları nasıl yapılsın' diye görüşlerini bildirdiler. Takdir edersiniz ki bu işler uzmanlar tarafından büyük bir titizlilik ile yapılıyor. Olay mahalinde çok sayıda iş makineleri var. Göçük altında kalan kardeşlerimize en kısa zamanda ulaşmaya gayret edilirken, öte yandan da bu çalışmaları yapan iş makinası çalışanlarına, Allah korusun zarar vermeden yapmak lazım. Büyük bir ciddiyetle mesele devam ediyor. Tabi olayın oluş biçimi, sebebi ile alakalı olarak bir taraftan idari soruşturma ve savcılık soruşturması devam ediyor. Şu anda bir bütün dikkatimizi göçük altındaki kardeşlerimize, onların ailelerine yöneltmiş durumdayız. Aileleri için de Aile Bakanlığımız ciddi bir pisiko destek sağlıyor. Bir taraftan güvenlik tedbirlerini almak gerekir, güvenlik tedbirleri sahada alınmış durumda. Sağlık Bakanlığımız ekipleri; hem ulusal medikal kurtarma ekipleri, hem de 112'den arkadaşlarımız olay yerindeler, meseleyi takip ediyoruz. Bu hususta benin herhangi bir şey söylemem doğru olmaz. Yani ben herhangi bir ihmal görmedim. Ama bu hususta, söylediğim gibi mesele uzmanların, bilir kişilerin idari ve savcılığın soruşturması ile karar verilir, açıklık getirir. Söylediğimiz gibi biz dikkatimizi göçük altına kalan kardeşlerimize çevirdik ve şu an işimiz budur."

Maden Köyü'nden helikopter ile Siirt'e gelen Bakan Recep Akdağ, daha sonra göçük altında kalan Sedat Bulut'un taziyesine katıldı. Bakan Akdağ, Sedat Bulut'un babasına başsağlığı dileğinde bulundu.


Turan KOYUNCU
DHA

Bu haber toplam 2102 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim