• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Akdağ: "Bunlar bizimle ideolojik olarak mücadele ediyorlar"

Akdağ: "Bunlar bizimle ideolojik olarak mücadele ediyorlar"
Akdağ: Bizim Türk Tabipler Birliği ile bir meslek örgütü mücadelemiz yok, bir ideolojik mücadele var. Bunlar bizimle ideolojik olarak mücadele ediyorlar.

-Sağlık Bakanı Akdağ:

-''Milli iradeyi kimsenin, herhangi bir meslek örgütünün ayağının altına paspas gibi seremem''

-''Bu ülkede biz iktidarda olduğumuz müddetçe devletin hastanesinde, üniversite hastanesinde çalışan bir hekimin dışarıda muayenehane açmasına, özel bir yerde çalışmasına gücümüz yettiği kadar müsaade etmeyeceğiz''

-''Hiç bir uygulamamız sağlıkta özelleştirmeyi hedeflemiyor''

-''Bizim Türk Tabipler Birliği ile bir meslek örgütü mücadelemiz yok, bir ideolojik mücadele var. Bunlar bizimle ideolojik olarak mücadele ediyorlar''

-'Acil servis başvurularının, tüm muayene içindeki oranı 2002'de yüzde 29, 2008'de yüzde 25, 2010'da yüzde 27. Bu, Türkiye'nin kronik sorunu, henüz çözemedik, çözmeye çalışıyoruz''

-''Cezaevleriyle ilgili daha ileri düzeltmeler yapabiliriz''

-''Ekonomi yönetimimizi zorlayalım, sağlığa daha çok para versinler''

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tam gün yasasına ilişkin bazı meslek örgütlerinin tepkisini değerlendirirken, ''Milli iradeyi kimsenin, herhangi bir meslek örgütünün ayağının altına paspas gibi seremem'' dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Akdağ, konuşmasına bir fıkrayla başladı. Akdağ, ''Erzurumda Gullebi Turan ilk defa uçağa binmiş ve birinci sıraya oturmuş. Bir Erzurumlu hanımefendi gelmiş ve 'Gardaş burası benim yerim' demiş. O da 'Bacım arkalar boş, otur' demiş. Hostes gelmiş, bilet numarasına göre oturulması gerektiğini söylemiş ve Gullebi Turan 7. sıraya oturmuş. Uçak havalanmış. Hanımefendi lavaboya gitmiş. Geri döndüğünde Gullebi Turan'ın yine yerine oturduğunu görmüş. Hanımefendi tekrar itiraz edince Gullebi Turan, 'Ben zanettim ki sen az önce uçaktan indin' demiş'' diye konuştu.

Bazı şeyleri tekrar tekrar anlatmak zorunda kaldığını vurgulamak istediği için bu fıkrayı anlattığını belirten Akdağ, sosyal adaletçi bir parti olduklarını, halka ve bireye önem verdiklerini ifade ederek, ''Biz neoliberal değiliz'' ifadesini kullandı.

Hastaneleri özelleştirmek gibi bir niyetlerinin olmadığını anlatan Akdağ, aksine kamu hastanelerini geliştirmek istediklerini söyledi. Akdağ, ''Çapa'da, Cerrah Paşa'da hocalar yürümüş, öğrencilerini, asistanlarını da almışlar yanlarına. Dertleri, 'benim muayenehanem' olacak diyor. Aslında sosyal demokrat bir partinin böyle şeylerin arkasında durmaması lazım. Maksatlar birbirine karışıyor'' diye konuştu.

CHP'nin tam gün uygulamasına ilişkin çalışmasını da incelediğini belirten Akdağ, bunun aslında kendi yaptıkları çalışmaya benzediğini ifade etti. Bu konuda ortak bir noktada buluşulabileceğine işaret eden Akdağ, arada yalnızca bir işletmecilik tartışmasının olabileceğini kaydetti.

-''Milli iradeyi paspas gibi seremem''-

Bazı eleştirilerde çelişkili durumların ortaya çıktığını anlatan Akdağ, şöyle devam etti:

''Biz özel hastanelerin büyümelerinin kontrol altına alınmasını öngören bir yönetmelik yaptık. Bunlar hızlı büyürse biz Türkiye'deki insan kaynaklarını vatandaşa hizmet edecek şekilde yetiremeyeceğiz diye. Halen yürürlükte. Burada daha önceki bir Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında Sayın Akif Hamzaçebi, bu konuda, 'Bu komünist ülkelerde olur' demişti. Bir taraftan aynı partinin içinde değerli milletvekili arkadaşlarım bizi neoliberallikle suçlarken, diğer taraftan bazı milletvekili arkadaşlarımızın bizi komünistlikle suçlaması aslında bizim sosyal adaletçi yerde durduğumuzu gösteriyor. İstanbul'dan gelirken, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yan yana düşmüşüz, birlikte bir seyahat ettik. 'Tam günde yeni bir düzenleme yapmayı düşünüyoruz. Bunu Anayasaya Mahkemesine götürmeyin. Siz bunları Anayasa Mahkemesine götürdükçe biz siyaseten çok rahat ediyoruz. Vatandaşa, (biz sizi muayenehaneden kurtarmak istiyoruz bakın CHP bunu Anayasa Mahkemesine götürüyor diyoruz)' dedim.

Biz milletvekiliyiz halkı temsil ediyoruz. Elbette bütün meslek örgütlerinin başımızın üstünde yeri var. Benim kadar onlarla bir araya gelen Bakan az bulunur. Ama bir meslek örgütü ile irtibatı kestim bir zaman. Bana 'Sayın Bakan şöyle bir şey var. Bu hususta bizimle derhal görüşün. Aksi halde nümayiş yapacağız' dediler. Ben de haber gönderdim 'nümayiş yapsınlar' dedim. Milli iradeyi temsil ediyoruz. Bu meslek örgütündeki değerli arkadaşlarım 100, 200 bin kişiyi temsil ediyor. Ben 74 milyon kişiyi temsil ediyorum. Kusura bakmayın, milli iradeyi kimsenin, herhangi bir meslek örgütünün ayağının altına paspas gibi seremem.

Biz sivil toplum diye meslek örgütlerini görüyoruz sadece. Tabii ki bu örgütler öncelikle kendi meslek örgütlerinin çıkarlarını koruyor, bu da normal. Peki hastanın haklarını koruyan bir grup size dosya getirdi mi hiç? Bu tür gruplar çok zayıf. Sivil örgütlenme içinde bu grupları siz ve biz temsil ediyoruz. Biz halkı temsil ediyoruz. Halkın örgütlenmesi çok zayıf.''

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4879 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim