• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 27 °C

Akdağ: CHP ve TTB "ciddi" gayret sarf etti

Akdağ: CHP ve TTB "ciddi" gayret sarf etti
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Tam Gün Yasası"nın iptali için CHP ve Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) "ciddi" gayret sarf etiğini belirterek, "CHP ve TTB hekimlerin muayenehanelerini kapatmamalarını,..

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Tam Gün Yasası"nın iptali için CHP ve Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) "ciddi" gayret sarf etiğini belirterek, "CHP ve TTB hekimlerin muayenehanelerini kapatmamalarını, sağlık hizmetinin buralardan geçilerek alınmasını ve üniversitelerde halkımızdan özel muayene-özel ameliyat parası alınmasının sürdürülmesini ısrarla savunmaya devam etmişlerdir" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Tam Gün Yasası"na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada bu yasa ile yapılmak istenenleri şöyle sıraladı:


"Vandaşımızın çeşitli yönlendirmelerle muayenehaneler üzerinden cebinden önemli miktarlarda para ödeyerek sağlık hizmeti almasını tamamen ortadan kaldırmak, Üniversite Hastanelerine giden vatandaşlarımızdan "Hoca Farkı" adı altında "özel Muayene veya Özel Ameliyat Parası" alınmasına tamamen son vermek; böylelikle parası olmayan vatandaşlarımızın da 'Hoca Yüzü' görmesini, istediği Profesör veya Doçente cebinden yüklü miktarlarda para ödemeden muayene ya da ameliyat olabilmesini sağlamak, Vatandaşlarımız ile hekimlerimiz arasındaki para ve bundan kaynaklanan güvensizlik ilişkisini tamamen bitirmek, Verimsizliklerinden ve sıkıntılarından kendi mensupları başta olmak üzere herkesin şikâyetçi olduğu Üniversite döner sermaye sistemindeki açmazları ortadan kaldırarak çağdaş bir performans sistemi ile bir yandan hekimlerimize iyi ücretler ödemek, diğer yandan vatandaşımızın hakkı olan etkili ve adil bir sağlık hizmetini aracısız olarak alabilmesini temin etmek, Öğretim Üyelerimizin eğitim ve araştırma faaliyetlerini artırarak öğrencilerine ve hastalarına daha fazla zaman ayırabilmelerini sağlamak, böylece 'bizler hocalarımızın bir kısmım görmeden mezun oluyoruz' diyen tıp fakültesi öğrencilerinin şikâyetlerini sonlandırmak."



"CHP ve TTB yasanın iptali için ciddi gayret sarf etti"

Akdağ, Tam Gün Yasası'nın vatandaş merkezli düşünüldüğünü ve üniversiteler dâhil olmak üzere bütün kamu hastanelerinin halka etkili ve adil bir sağlık hizmetini verimlilik esası ile aracısız sunmasının amaçlandığını kaydetti. Bu yasanın iptali için CHP ve TTB'nin "ciddi" gayret sarf etiğini ifade eden Akdağ, "CHP ve TTB hekimlerin muayenehanelerini kapatmamalarını, sağlık hizmetinin buralardan geçilerek alınmasını ve üniversitelerde halkımızdan özel muayene-özel ameliyat parası alınmasının sürdürülmesini ısrarla savunmaya devam etmişlerdir. CHP ve TTB'nin vatandaşlarımızın muayenehaneler üzerinden yüklü miktarlarda para ödeyerek sağlık hizmeti almasını nedan bu kadar çok istediklerini anlamakta güçlük çekiyoruz. Bunun takdirini de halkımıza bırakıyoruz" dedi.



"TTB anlaşılmaz bir tutum içinde"

Anayasa Mahkemesi'nin kısmen iptal ettiği "Tam Gün Yasası" ile kısmi çalışma düzeninin sona erdiğini ve tam gün uygulamasının başladığını belirten Akdağ, üniversitelerde vatandaşlardan "Hoca Farkı" adı altında alınan özel muayene ve ameliyat parası uygulamasının da kanunla sonlandırıldığını bildirdi.

Bakan Akdağ, bu yasa ile sadece öğretim üyelerinin hastanelerinde tam gün çalıştıktan sonra özelde de çalışabileceklerini, kamuda görev yapan diğer doktorların ise tam gün halka hizmet edeceğini ve muayenehane açamayacaklarını kaydetti. TTB'nin bu konuda da "anlaşılmaz ve tasvip edilemez" bir tutum içerisinde olduğunu belirten Akdağ, "Bütün muayenehaneleri açık tutmak istemek Türk Tabipleri Birliği'ni vatandaşla karşı karşıya getirmekte ve illa da halktan para almak isteyen bir hakim varlığını öne çıkarmaktadır" dedi.


"Medya mensupları da hoca farkı ödemişlerdir"

Akdağ, medya çalışanlarının tamamının sigortalı olduğuna işaret ederek, "Onlar da bir üniversite hastanesine gittiklerinde çeşitli defalar 'Hoca Farkı' adı altında özel muayene ve özel ameliyat parası ödemişlerdir. Yine medya mensuplarımızın pek çoğu profesörlerimizden sağlık hizmeti alabilmek veya kliniklerine yatabilmek için muayenehanelerine yönlendirilmişlerdir. Bu, hiç birimizin istemediği ve hiçbir çağdaş ülkede bulunmayan durumu ortadan kaldırmak için çıkarılan Tam Gün Yasasına CHP ve TTB tarafından yapılan müdahalelerin bu açıdan da değerlendirilmesini istiyor ve bekliyoruz" dedi.



"CHP samimi değil"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Anayasa Mahkemesi kararlarının yasama organı açısından da bağlayıcı olduğunu bilmesi gerektiğini söyleyen Akdağ, şunları kaydetti:
"Kılıçdaroğlu'nun, daha önce destek vermedikleri ve Anayasa Mahkemesine başvurarak iptaline sebep oldukları hükümlerle ilgili olarak bugün adeta günah çıkartırcasına 'Tam Güne destek veririz!' demesini samimi bulmadığımızı belirtmek İsteriz.


Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP Tam Gün Yasasının iptali ile ilgili ısrarları ile vatandaşlarımızın üniversite hastanelerinden hizmet alırken yine muayenehane yönlendirmelerine maruz bırakılmalarına sebep olmuşlardır. Vatandaşlarımızın, bu konuda yaşayacakları bütün sıkıntıların ve ceplerinden yüklü miktarlarda para ödeyerek muayenehaneler üzerinden hizmet almak mecburiyetinde bırakılmalarının hesabını CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu'ndan önümüzdeki seçimlerde soracaklarına inanıyoruz."
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2179 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim