• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 17 °C

Akdağ: "Doktor Nobel alsın tepeden tırnağa altına boğarım"

Akdağ: "Doktor Nobel alsın tepeden tırnağa altına boğarım"
Bir doktorun Nobel almasının karşılığının 140 TL olduğu tartışmalarına son nokta Sağlık Bakanı Akdağ’dan geldi: Yeter ki bir doktor Nobel alsın. Tepeden tırnağa altına boğarım.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı, MEB ve YÖK’ün desteğiyle İstanbul’da düzenlenen Sağlık Eğitimi Kongresi’nin açılışını yaptı. Konuşmasında Nobel tartışmalarına değinen Akdağ “Performans sistemine dayalı tam gün uygulamalarının baz alınarak bir doktor Nobel Ödülü alacak olsa bunun karşılığı tam güne göre 140 TL” şeklindeki polemiklere de yanıt verdi. Akdağ “Nobel’in bir ödül sayılıp, bu ödülün karşılığının 140 lira sayılması YÖK yönetmeliğiyle ilgili. Hükümet ya da Sağlık Bakanlığı ile alakası yok. Ayrıca yeter ki bir doktor Nobel Ödülü alsın. Ben ona kişisel olarak söz veriyorum.

40 sponsor bulurum, tepeden tırnağa altına boğarım. Öyle bir ödül, performansa tabi tutulabilir mi” dedi.

Organ naklinde durmak yok

Hacettepe Tıp Fakültesi’nde Şevket Çavdar’ın ölümüyle sonuçlanan çift kol ve çift bacak naklinin ardından incelemelerin üniversitenin bilimsel kuruluyla beraber sürdürüldüğünü de açıklayan Akdağ bir hata varsa ona göre yaptırım uygulanacağını söyledi. Bakan Akdağ “Bugün donör çıksa Bakanlık yine nakle izin verir mi” sorusuna ise “Bizim için bir mahsuru yok, yola devam. Gereken neyse yapılır. Bizim için aslolan organ dağıtımındaki adalet. Hastanenin etik kurulu nakle karar verir” dedi.

‘Türkiye sağlıkta model oldu’

Türkiye’nin sağlık sisteminin artık bir model olduğunu da belirten Recep Akdağ sözlerini şöyle sürdürdü: 2003’ten önce doktor dışındaki sağlık personeli istihdam sorunu yaşanıyordu. Doktor sayımızda yetersizlik var. Türkiye’de doktor, hemşire ve sağlık personeli yetersiz. Esnek çalışma modelleri oluşturmalıyız. Öğrenciyi 200-300 kişilik amfilere koyarak ve öğrencilerin not aldığı bir eğitim düzeninde yanlış var. Hocalarımızın peşine 20-30 kişiyi takarak yapılan vizitlerle bu işin yürüyeceğine inanmıyorum.

Atilla’dan iyi haber var

Akdeniz Üniversitesi’nde Türkiye’nin ikinci çift kol nakli ameliyatını olan Atilla Kavdır, dün ilk kez basının karşısına çıktı. Kavdır’ın ameliyat sonrası 48’inci gününde olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Ömer Özkan, nakil yapılan kollar ve tüm sistem bulgularının normal olduğunu kaydetti. Prof. Özkan “Fizik tedavi sürüyor. Atilla Kavdır’ı ek bir sorun yaşanmazsa 2 hafta sonra taburcu etmeyi planlıyoruz” dedi. Organ ve sonrasında kendisine kan bağışlayanlara minnettar olduğunu söyleyen Kavdır ise “Beni daha iyi günler bekliyor. Başta Prof. Dr. Ömer Özkan olmak üzere tüm hastane personeline teşekkür ediyorum. Taburcu olacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum” ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3629 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim