• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Akdağ: Kayıtlı olmayan önemli bir sayı yok

Akdağ: Kayıtlı olmayan önemli bir sayı yok
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, başvuru süresi bugün tamamlanacak Medula Kayıt Sistemi ile ilgili olarak, sisteme kayıt yaptırmayan hekim sayısının önemli düzeyde olmadığını belirtti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, başvuru süresi bugün tamamlanacak Medula Kayıt Sistemi ile ilgili olarak, sisteme kayıt yaptırmayan hekim sayısının önemli düzeyde olmadığını belirtti.

Akdağ, Türk Eczacıları Birliği,AnkaraBölge Eczacı Odası ve Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği ortaklığıyla Rixos Otel'de düzenlenen 10.Türkiye Eczacılık Kongresi'ne katıldı.

Kongreye gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akdağ, bir gazetecinin, ''Medula sistemi 1 Ekimde devreye giriyor, kayıt olmayan hekim var mı?'' sorusuna, ''Sağlık Bakanlığında çalışan hekim arkadaşlarımızdan sisteme kayıtlı olmayan önemli bir sayının olmadığını bildirdiler. Ancak detaylı bilgiyi yine verecekler'' dedi.

''Kayıt olmayanların devam etmesi halinde ne olacak?'' sorusuna da Akdağ, ''1 Ekimden sonra kayıt olmayan kalmaz herhalde'' diye konuştu.

Akdağ, tüberküloz ilaçlarının geri ödemeden çıkartıldığına yönelik bir soru üzerine ise ''Şu anda bilmiyorum, ama olsa olsa şöyle olabilir, tüberküloz ilaçlarını bedava dağıtıyoruz, dolayısıyla tüberküloz ilaçlarının eczanelerden alınmasını çok da istemiyoruz. Çünkü sistemin haberi olmadan yetersiz süre ve sayıda kullanılan ilaçlar tüberküloz mikrobunun direncine yol açabiliyor. Bunun böyle bir gerekçesi olabilir'' yanıtını verdi.

EVDE BAKIM HİZMETİ

Bir gazetecinin, evde bakım hizmetlerine yönelik sorusu üzerine Akdağ, Türkiye'de bu konuda yeni ve önemli bir proje geliştirdiklerini söyledi.

Ağır özürlü olan ya da tamamen yatağa bağlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda olan vatandaşlar için evde bakım hizmetine başlanacağını ifade eden Akdağ, şunları kaydetti:

''2010 yılı içinde bulunduğumuz şu aylarda pilot illerde çalışmalar yaparak sistemi yerine oturtmaya gayret ediyoruz. 2011'in başından itibaren de Türkiye'nin tüm şehirlerinde yaklaşık olarak 70 bin ile 100 bin kişi tahmin ediyoruz, ağır yataklık durumu olan vatandaşlarımıza evlerinde hizmet vereceğiz.

Bir taraftan orada sağlık bakımını gerçekleştirmek şeklinde olacak, öbür taraftan ağır özürlülüğü ve yatalaklık durumu olan vatandaşımızın rapor işlemlerinden tutun da birtakım mevzuatla ilgili süreçlerinin de evinde tamamlanması ile devam edecek. Çok gerekmedikçe, şart olmadıkça bu vatandaşımızı rapor almak için hastaneye gitmeye mecbur bırakmayacağız.

Bu vatandaşın özel hasta yatağını, karyolasını evine biz temin etmiş olacağız. Evinde yapılabilecek tüm sağlık bakımlarını da evinde gerçekleştireceğiz. Aile hekimleri bundan sorumlu olacak ve aile sağlığı hemşireleri de bu meseleyi takip edecek. Ayrıca malzeme alımı içinde vatandaşlarımız dışarıda dolaşmayacak.''

Projenin önemli olduğunu, ancak çok kolay olmadığını vurgulayan Akdağ, pilot çalışmalarla eksikliklerin giderilmeye çalışıldığını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3496 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim