• BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 23 °C

Akdağ: Kürtaj ve diğer işlemlerde sistematik bir yanlışlık yok

Akdağ: Kürtaj ve diğer işlemlerde sistematik bir yanlışlık yok
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Gerek kürtajla ile ilgili işlemlerde gerekse diğer işlemlerde sistematik bir yanlışlık yoktur." dedi.

Akdağ, "Kürtaj yapılacak bir kardeşimizin son derece şefkatle karşılanması, onun için gerekli tıbbi müdahale biçimi ne ise bunların mutlaka yerine getirilme gerekir. Ben araştırdım bunun genellikle bu şekilde yürüdüğünü gördüm. Bir bilgisi olan bize gelsin gerekeni yaparız." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Numune Hastanesi Kolej Semt Polikliniğinde Robotik Kemoterapi İlaç Hazırlama Sistemi ve Gündüz Kemoterapi Ünitesi açılış törenine katıldı. Bakan Akdağ, törenin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin "Bir köşe yazarının, bazı devlet hastanelerinde hamile hastaların kürtaj olurken kötü muameleye maruz kaldığını ve narkozsuz kürtaj yapıldığına iddia etti bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Akdağ, "Bazı devlet hastanelerinde diye başlayan bir cümleyi bu hastanelerde vatandaşlarımıza hizmet eden bütün değerli sağlık çalışanları adına büyük bir haksızlık olarak kabul ettiğimi açıkça ifade edeyim. Türkiye'de her gün yaklaşık olarak 1,5 milyon kere değerli doktorlarımız hastalarla karşılaşmaktadır. Zaman zaman bu kuruluşlarda normal bir hizmet veriş şekli ile uygun olmayan hizmet veriş şekli ortaya çıkabilir." diye cevapladı.

Uygun olmayan hizmet verme biçimlerinin ortaya çıktığı durumlarda özel, üniversite veya devlet hastanesi olsun vatandaşın hukukunu korumak için gereğinin yapıldığını vurgulayan Akdağ, "Her yıl yüzlerce soruşturma yapılmakta. Bu soruşturmalar sonucunda eksiklikler ve hatalar varsa gerekeni yapılıyor. Ancak, bir değerli köşe yazarının birkaç örnekten yola çıkarak bütün sağlık çalışanlarını töhmet altında bırakması gerçekten çok doğru olmuyor. Bu arkadaşlarımız bu meseleden ileri derecede rencide oluyorlar ve sağlık çalışanlarıyla vatandaşlarımız arasındaki sevgi ilişkisini de bu ve benzeri yayınlar zedeliyor. Hepimize bu meselelerde görev düştüğü gibi değerli basınımıza da görevler düşmekte. Gerek kürtajla ile ilgili işlemlerde gerekse diğer işlemlerde sistematik bir yanlışlık yoktur. Bu yayınlar ortaya çıktıktan sonra meseleyi arkadaşlarıma araştırttım ama bize bu değerli yazar hangi hastanede kim yanlış yapmış bunu ifade ederse onun için de gerekli incelemeleri, değerlendirmeleri, gerekirse soruşturmaları yapabiliriz." şeklinde konuştu.

"ZAMAN ZAMAN YANLIŞ DAVRANIŞLAR OLABİLİR"

Günde 1,5 milyon kere doktor ve hastanın karşı karşıya geldiği özel, üniversite ve kamu hastanelerinde zaman zaman yanlış davranışlar olabileceğini belirten Akdağ şunları söyledi: "Biz bunlara bugüne kadar müsamaha etmedik bundan sonrada etmeyiz. Kürtaj yapılacak bir kardeşimizin son derece şefkatle karşılanması onun için gerekli tıbbi müdahale biçimi ne ise lokal anestezi dediğimiz işlemlerin yapılması ne ise bunların mutlaka yerine getirilme gerekir. İşlemine göre genel anestezi yapılacaksa bununda yerine getirilmesi gerekir. Ben araştırdım bunun genellikle bu şekilde yürüdüğünü gördüm. Dolayısıyla bir bilgisi olan bize gelsin gerekeni yaparız."

Başka bir gazetecinin "Gebeliği sonlandıracak ilacın yaygınlaştırılacağı iddiaları var" şeklindeki sorusunu Akdağ, "Bu konudaki bütün işlemler tıbbın, tıp biliminin getirdiği son yenilikler neyse o şekilde zaten hekimlerimiz tarafından uygulanıyor." diye cevapladı. Akdağ, doğum iznine ilişkin çalışmaların üzerinde çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2336 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim