• BIST 8975
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Akdağ: Sağlık çalışanı sayısı yetersiz, YÖK ve MEB ile ortak çalışma yapıyoruz

Akdağ: Sağlık çalışanı sayısı yetersiz, YÖK ve MEB ile ortak çalışma yapıyoruz
Sağlık sektöründe çalışan sayısının yetersiz olduğunu belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ihtiyacın karşılanması için Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile ortaklaşa çalıştıklarını söyledi.

Konuşmasında hastası tarafından tabancayla vurularak öldürülen Doktor Ali Menekşe'nin vasiyetine de yer veren Bakan Akdağ'ın sesi titredi, gözleri doldu. Akdağ, konuşmasına kısa bir süre ara verdikten sonra ancak devam edebildi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kızılcahamam Asya Termal Otel'de düzenlenen ‘Sağlık-Sen Türkiye Buluşması’na katıldı. Buluşmaya ayrıca Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Kaçar, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ile çok sayıda Sağlık-Sen üyesi katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Recep Akdağ Türkiye'de sağlık çalışanı sayısının yetersiz olduğunu belirterek, “Sağlık çalışanlarının sayısı arttırılmalı. Bu sayı sadece kamudaki çalışanlar için değil özelde çalışanlar içinde geçerli. Hemşire alımı için belirli bir sayı açıkladığımızda 'üniversite hastaneleri ve özel hastanelere koşup bize geliyor. Ama bakanım ne olur çok fazla kadro açıklamayın, bizde çalışanlar size geliyor. Sonra biz işimizi yapamaz hale geliyoruz' diyorlar. Hemşire açığımız çok fazla. Avrupa’ya baktığımızda her 100 bin kişiye 700’ün üzerine hemşire ve ebe düşerken, Türkiye’de her 100 bin kişiye 200 hemşire ve ebe düşüyor. Avrupa’da her 1000 bin kişiye 350 doktor düşerken ülkemizde her 100 bin kişiye 170 doktor düşüyor. Ama kontenjanları artırdık ve artırmaya devam ediyoruz.” dedi.

Sağlığın 2023 yılına kadar hangi alanlarda hangi sayıda personele ihtiyacı olduğunu belirlediklerini kaydeden Akdağ, “Bunu ortaya koyduk YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte çalışıyoruz. Bazı noktalar var gördüğümüz. Örneğin acil tıp teknisyenleri ve laboratuvar teknisyenlerinin sayısı eğer okullara bu şekilde öğrenci alırsak ilerde ihtiyacını çok üstünde olacak. Laboratuvar teknisyenliğinden mezun olanların işsiz kalmaması için o okulların hemşirelik veya başka alanlara dönüştürmeliyiz. Bunların çalışmalarını tamamlamış durumdayız. MEB ve YÖK ile icrası için görüşmeler yapıyoruz.”

ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURAN DOKTORLAR KEŞKE ALİ MENEKŞE’NİN MEKTUBUNU OKUSAYDI

Akdağ, konuşmasında hastası tarafından tabancayla vurularak öldürülen Doktor Ali Menekşe'nin vasiyet mektubuna da yer verdi. Menekşenin mektubunun okurken gözleri dolan ve kısa bir süre duraklayan Akdağ, ''Ah Ali Menekşe ah. Keşke mektubunu getirip size bir kere daha okusaydım. 'Kamuda çalışan doktorların beraberinde ille de muayenehanesi olacak' diye Anayasa Mahkemesi'ne gidenler, keşke Ali Menekşe'nin mektubunu vefatından sonra okusalardı da bu yanlışları yapmasalardı." dedi.

Konuşmaların ardından Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan'a Kuran-ı Kerim hediye etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3370 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim