• BIST 9142.4
  • Altın 2325.313
  • Dolar 32.3796
  • Euro 35.0028
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Akdağ: Tam günde 32 bin doktor iş bıraktı

Akdağ: Tam günde 32 bin doktor iş bıraktı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2011 yılında tam gün yasasının uygulamaya girmesinin ardından 32 bin uzman doktorun hastanelerle ilişkisini kestiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2011 yılında tam gün yasasının uygulamaya girmesinin ardından 32 bin uzman doktorun hastanelerle ilişkisini kestiğini belirterek, "Vatandaşların, bu uygulamanın yanında olduğunu görüyoruz. Vatandaşın desteğini alan uygulamaya karşı çıkan kişiler vatandaşın beynini baltalamaya yetmez" dedi.     
  Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hekimevi'nde basın toplantısı düzenledi. Akdağ, 2011 yılında Tam Gün yasasının tartışmalarla geçtiğini belirterek, tam gün uygulamasının fiilen hayata geçtiğini söyledi. Türkiye'de 120 bin doktor bulunduğunu söyleyen Bakan Akdağ, 90 bin doktorun Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde çalıştığına dikkat çekti. Tam günde çalışmayan binin altında doktor olduğuna işaret eden Bakan Akdağ, "32 bin uzman arkadaş Sağlık Bakanlığı hastaneleri ve özel hastanelerle ilişkisini kesti. Vatandaşın, bu uygulamanın yanında olduğunu görüyoruz. Vatandaşın desteğini alan uygulamaya karşı çıkan kişiler vatandaşın beynini baltalamaya yetmez. Vatandaşın işini mutlaka göreceğiz. Sosyal uygulamaları yaşamak her vatandaşın hakkıdır" dedi.     
  Bakan Akdağ, 2011 yılında merkezi hastane randevu sistemini hayata geçirdiklerini belirterek, bu uygulamaya önümüzdeki günlerde İstanbul'da başlayacaklarını söyledi. Bakan Akdağ, "Vatandaşlarımız ALO 182'yi arıyor. İstediğiniz hastane, seçtiğiniz doktordan randevu alıyorsunuz. Bu uygulamamızda bin 800 eğitim almış çağrı operatörü var. 2012 yılının sonunda bu sayı 4 bine yaklaşacak. Bu uygulamamızda günde 140 bin kişi yararlanıyor. Vatandaşlarımızın yüzde 20'si ALO 182'yi arıyor. Bu sistemin dünyada ikinci bir örneği yok. 800 hastanenin randevuları ortak bir noktadan veriliyor. 2012 yılında bu uygulamayı internet yoluyla yapacağız" diye konuştu.     
  Sağlık Bakanı Akdağ, 100 bin vatandaşın evde sağlık hizmeti aldığını anlatarak 444 38 33 nolu telefonu arayarak evde yatalak hastası olan hizmet verildiğini kaydetti. Akdağ, sağlık hizmetlerinin çok iyi takip ettiklerini ifade ederek, vatandaşa her türlü tedaviyi evinde hizmet verdiklerini belirtti.     
  
  "ŞEHİR HASTANELERİNİ 2015 YILI SONUNA KADAR TAMAMLAYACAĞIZ"   
  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye'de şehir hastaneleri kurduklarını söyleyen Bakan Akdağ, Kayseri şehir hastanesinin ihalesinin bittiğini çalışmalara başlanacağı müjdesini verdi. Akdağ, Ankara'da Etlik ve Bilkent hastanelerinin ihalesinin tamamlandığını anlatarak, "Şu anda Etlik ihalesi tamamlandı. Etlik ihalesi bitti sözleşmesi imzalanacak. Şehir hastanelerini 2015 yılı sonuna kadar tamamlayacağız. Ayrıca bu hastanelerin sağlık yapıları dönüşmüş olacak. Türkiye'nin 40 yıllık geleceği için hazırlıklar tamamlandı" dedi.  

  Bakan Akdağ, vatandaşa temas edilen şeyleri değiştirdiklerini belirterek, vatandaşın ihtiyacını her zaman gözettiklerini kaydetti. 2012 yılında 20'ye yakın kanunu toplayarak temel sağlık kanunu yapacaklarını söyleyen Bakan Akdağ, köklü bir değişikle temel sağlık kanununu yapacaklarını ifade etti. Bakan Akdağ, Van depreminde gösterilen çalışmalardan dolayı sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Bir gazetecinin, 'Başbakan Erdoğan'ın ameliyatı ile tam gün kanunu delindi mi?' şeklindeki sorusuna Akdağ şu karşılığı verdi: "Başbakanın durumu farklı. O konuyu tartışmanın dışında bırakıyorum. Çünkü iyi niyetli değiller. Tam Gün uygulaması acil durumlarda hastalara müdahale imkanını veriyor. Tam Günün amacı vatandaşı paracı ticari bir anlayıştan kurtarmak. Bu tartışmaları birileri yapıyor. Bu hastaneler herkesin verdiği vergilerle yapılan hastanelerdir. AK Parti olarak bunu ortadan kaldırdık. Türkiye'de tam gün uygulamaları yerleşti. Tartışmalar ise bini geçmeyen öğretim görevlileri üzerinden gerçekleşiyor. Danıştay'ın verdiği kararlar olmasaydı çoktan çözülmüştü. AK Parti sağlığın ticaretleşmesine izin vermeyecektir."  

  Bir gazetecinin, yabancı doktor uygulamasıyla ilgili sorusu üzerine Akdağ, yabancı hekimlerin YÖK'ün uygun bulduğu hekimler olacağını anlatarak ancak bu hekimlerde Türkçe bilme şartı arayacaklarını kaydetti. Akdağ, yabancı hekimlere TÖMER ile birlikte bir sınavdan geçeceklerini anlatarak yüksek puan alan hekimleri bu uygulamaya tabi tutacaklarını söyledi. "Türkiye'de obezitenin yüksek olması ile birlikte sizde diyet yapıyor musunuz'? şeklindeki soruya Bakan Akdağ, "Diyetimiz devam ediyor. Bizim işimiz toplantılarla geçiyor. Ayrıca sahada da görev yapıyoruz. Diyet az yemeye çalışmaktan ibarettir. Aldığım kaloriyi azaltmaya çalışıyorum" dedi.   
  Bakan Akdağ, sigarayı bıraktırma ilaçları ile ilgili çalışmaların devam ettiğini anlatarak, bununla ilgili sigara bıraktırılmasına bir katkı görülmesi halinde hükümetle masaya oturup yardım isteyeceklerini ifade etti.     
  
  "BAŞBAKAN'IN SAĞLIK DURUMU ESKİSİNDEN DAHA İYİ"  
  Bakan Akdağ, Başbakan Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili soruya, "Bana göre Başbakan Erdoğan'ın sağlık durumu essinden daha iyi. Başbakan'ın eskiden fazla kilosu yoktu. Ancak ameliyattan sonra kilo verdi. İnşallah her geçen gün daha iyi olacak" şeklinde konuştu.     

  Bakan Akdağ, Van'da sağlık konusunda kendilerine intikal eden önemli bir problem olmadığını savunarak, her türlü tedbiri aldıklarını ifade etti. Bakan Akdağ, yeşil kartlı vatandaşlara ise şu uyarılarda bulundu:     
  "Yeşil kartlı olan kişiler geçmişte nasıl yeşil kartı aldılarsa şimdide alacaklar. Yeşil kartlar her yıl yeniden vizeleniyor. Sigortası olmayan ve yeşil kartı olmayan vatandaşlar bize müracaat ederek gelir testi yaptırmaları gerekir. Yaptırmazlarsa en yüksekten prim ödeyecekler. 4 kişilik bir ailenin bin 200 liralık geliri varsa prim ödeyerek sağlık hizmeti alacaklar."   
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3313 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim