• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Akdağ: Türkiye'de 3 yıldır kızamık yok

Akdağ: Türkiye'de 3 yıldır kızamık yok
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Avrupa'da binlerce çocukta kızamık görüldüğünü, oysa Türkiye'de son 3 yıldır kızamık vakasına rastlanmadığını söyledi.

Bakan Akdağ, beraberinde Mardin Valisi Hasan Duruer ve Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ile Halk Eğitim Merkezinde Artuklu Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğrencileriyle bir araya geldi. Buradaki konuşmasında öğrencilerden sigara ve alkol kullanmamalarını isteyen Akdağ, dengeli beslenme konusunda da öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

-''BİRİSİ FARKLI İSE ONA SAYGI DUYMAMIZ LAZIM''
Türkiye ve İsrail arasında yaşanan son gelişmelere dikkat çeken Akdağ, hiçbir batılı toplumu suçlamak istemediğini ifade ederken, ''Ama siz kendi toplumunuzda bir kedinin bile incinmesini önemserseniz ama bir başka ülkeyi gidip rahatça bombalayabiliyorsanız ve bunun sonucunda çocuk, yaşlı ve bebeler hayatını kaybediyorsa böyle medeniyet olmaz olsun'' dedi.

İki ülke arasında son yaşanan olayları hatırlatan Sağlık Bakanı Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ondan öncesinde Gazze de yaşananları görüyorsunuz. Dikkat edin refah ülkesi olan batılı ülkeler ya susmayı tercih ederler ya da geçiştirmeyi tercih ederler. Biz geçiştirmedik, geçiştiremeyiz. Bizim böyle bir medeniyetimiz var. Geçiştirirsek kendimi kötü hissederiz, kendimizi tarih önünde vazifelerini yapmamış bir millet olarak hissederiz.

İnsanın temelinde saygı olmalıdır. Birisi farklı ise ona saygı duymamız lazım. Kulağında küpe var, erkek olsun kendisi bilir. Başında örtü var kadın, ben ona nasıl karışabilirim. Mini etekle gezen bir hanımefendi beni ne ilgilendirir. Kendi yaşam alanıdır. O öyle inanıyor, ben böyle inanıyorum.

İnsanlar kereste değildir ki planyaya vurun aynı boyda çıksın. Komünistler bunları çok denediler. Hepsi belli yapılarda olsun, olmaz. İnsan buna itiraz eder. Siz gençlere de düşen, bu şehirde saygıyı yükseltmek olmalıdır. Kim karşısındakine öfkeyle konuşuyorsa buna siyasetçiler de dahil onlarını yalnız bırakın.''

-TÜRKİYE'DE ÇOCUK FELCİ KALDIRILDI
Aşılama çalışmaları sonucunda 2000 yılında çocuk felci hastalığının Türkiye'de kalktığını, bu sayede tüm Avrupa'da bu hastalığın kalkmış olduğunu vurgulayan Akdağ, ''Çünkü Avrupa'da çocuk felcinin son ülke bizdik. Avrupa 'çocuk felcini ortadan kaldırdık' diyebilmek için tam 3 yıl Türkiye'yi bekledi. Peki kızamıkta durum ne. Avrupa ülkelerinde binlerce çocukta kızamık var. Oysa son 3 yıldır Türkiye'de kızamık yok. Biz şimdi Avrupa'nın geri kalan ülkelerini bekliyoruz. Kimi bekliyoruz, Almanya, İngiltere ve Fransa''yı'' dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2040 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim