• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 20 °C

Akdağ: Yeni hastaneler sismik izolasyonla yapılacak

Akdağ: Yeni hastaneler sismik izolasyonla yapılacak
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de deprem kuşağında inşa edilecek şehir hastanelerinde sismik izolasyon sisteminin kullanılacağını söyledi.

Akdağ, iki günlük ziyaret için bugün Japonya'nın başkenti Tokyo'ya geldi. Ayağının tozuyla ziyaretlerine başlayan Recep Akdağ, ilk önce Japonya Sağlık, Çalışma ve Sosyal Yardım Bakanı Wakio Mitsui ile görüştü. Akdağ ile Japon meslektaşının bir buçuk saat kadar süren görüşmesinin ardından Sağlık Bakanı Akdağ, Küresel Sağlık ve Tıp Ulusal Merkezi'ne geldi. Akdağ, burada hastanenin başkanı Masato Kasuga'dan bilgiler aldı. Daha sonra Sağlık Bakanı Akdağ, hastane başhekimi ve hastanenin yeni binasının yapımını üstlenen firmanın yetkililerinden bilgi aldı. Hastanenin kapasitesi ve faaliyetlerinin yanı sıra yeni binanın yapımında depreme karşı kullanılan yeni teknolojiler hakkında da bilgiler verildi. Brifingin ardından Recep Akdağ, binanın üzerine oturduğu kolonların altına yerleştirilen sismik izolasyon sistemini yerinde gördü.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, burada gazetecilerin sorularını da cevapladı. Akdağ, sismik izolasyon sistemini 2004'te Japonya'ya geldiklerinde gördüklerini belirterek bu sistemin Kocaeli ve Erzurum'daki hastanelerde uygulandığını belirtti. Akdağ, "Şimdi başbakanımızın talimatı var. Şehir hastanelerinin tamamen depremden hasar görmeyen adeta depremden muaf diyebileceğimiz şekilde yapmak." dedi. Ziyareti sırasında daha ileri bir teknoloji de gördüğünü anlatan Akdağ, "Enerjiyi absorbe eden ilave çelik yapılar var. Dolayısıyla bu şekilde yapılmış olan bir bina sadece hasar görmemekle kalmıyor aynı zamanda depremden sonra kullanılabilir halde de oluyor." şeklinde konuştu. Akdağ, üç yıl içinde ihtiyaç olan hastanelerin deprem kuşağında yer alanlarında hemen hepsinde bu sismik teknolojinin kullanılacağını belirtti. Hastane gibi yapıların depremden sonra ayakta kalması gereken birincil yapılar olduğuna dikkat çeken Recep Akdağ, "Biz de bu amaçla gerek Japonya gerekse Amerika'daki teknolojilerini kullanarak benzeri binalar inşa etmeye başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Akdağ, hastanedeki sismik izolasyon sistemini görmesinin ardından çatıya çıkarak helikopterler için yapılmış olan pisti de yerinde gördü. Bakan Akdağ, 2 saat kadar ziyaretinin ardından hastaneden ayrıldı. Sağlık Bakanı Akdağ yarın Tokyo Metropolitan Tıp Merkezi'ni ziyaret edecek. Tokyo Camisi'ni de ziyaret edecek olan Recep Akdağ, yarın akşam saatlerinde Güney Kore'ye hareket edecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2412 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim