• BIST 9530.47
  • Altın 2480.006
  • Dolar 32.427
  • Euro 34.7227
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 18 °C

Akdağ'dan hocalara çok ağır fatura

Akdağ'dan hocalara çok ağır fatura
Üniversite hastanelerinde özellikle sıra için ödenen özel muayene ücretleri artık son buluyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, üniversitelerdeki hoca parası adı altında sağlanan ayrıcalığın sona ereceğini söyledi. Akdağ, parası olsun olmasın tüm vatandaşların eşit şartlarda sağlık hizmeti alacacağını söyledi.

İstanbul'da Sağlık Bakanlığı Proje Yönetim Destek Birimince düzenlenen İstanbul Acil Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'ndan basın mensuplarını bilgilendiren ve sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP'ye ve sigara yasağını delen Danıştay kararına veryansın etti.

AKDAĞ KILIÇDAROĞLU'NA ÇATTI

Akdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na atfen yaptığı konuşmada, "Kasket takmakla hakçılık olmaz. Yahut siperde ayakta duracağım demekle halka bir hizmet edemezsiniz. Anamuhalefet partisinin sosyal demokratlığı da, hakçılığı da adında kaldığının göstergesi. Burada aslolan şudur; vatandaşa sosyal devlet çerçevesinde ne kadar eşitlikli, adaletli hizmet götürüyorsunuz. İstanbul'la Hakkâri'deki vatandaşa, helikopter ambulans sistemini aynı anda ulaştırıyor musunuz? Ardahan veya Şirnak'ta yaptığınız hastane ile Çorlu'da yaptığınız hastanenin modeli aynı mı? Banyosu, tuvaleti olan odalarda mı hastanız yatıyor? Tüm mesele bu yaklaşımdır.

ÜNİVERSİTEDE HOCA PARASI YOK!

Tam gün kanunu, sosyal adaletli, hakça bir kanundur. Devletin üniversite hastanesine gittiğimde, neden hoca parası veriyorum? Burası devletin üniversitesinin hastanesiyse, halk olarak benim ödediğim vergilerle yapılmışsa, donanım benim paramla yapılmışsa, maaşlar devlet tarafından ödeniyorsa, üniversite hastanesine gidince randevu almak için neden günlerce bekleyeyim, önemli bir cihazla ameliyat olmak için aylar sonraya randevu verilsin ve hoca parası ödeyince de ertesi hafta işim görünsün? Kim vermiş bu hakkı?" diye sordu.

AKDAĞ'DAN GÖZDAĞI

Tam Gün Yasası'nın 2011 yılı başından itibaren hayata geçmesi halinde tıp fakültelerinde de muayene ve ameliyat için öğretim üyesi farkının alınmayacağını belirten Akdağ, "Ben bu ülkenin onurlu şerefli bir vatandaşıyım. Bu yasa, cebinde parası olanların üniversite hastanesinden rahatça hizmet aldığı bir zülüm düzenini ortadan kaldırıyor. Onun için hiç kimsenin haddi olmamalıdır böyle bir kararı Anayasa Mahkemesine götürmek. Anayasa Mahkemesi, 56. madde doğrultusunda karar vereceğinden eminim" dedi.

DANIŞTAYIN SİGARA KARARINI ANAYASA MAHKEMESİNE GÖTÜRÜYORUM

Danıştay'ın kahvehanelerde uygulanan sigara yasağını delen kararını da eleştiren Bakan Akdağ, "Sigara meselesi akla ziyan meseledir. Danıştay'ın gerekçeleri, bilimsel, çağdaş anlayıştan uzaktır. Danıştay bu gücü nereden alıyor? Halktan mı alıyor? Türkiye'de yargı hiç kimseye hesap vermeme üzerine kurulmuştur. Yargının da üstünde bir halkın olduğunu unutmamalıyız. Danıştay sigara için '500 yıllık kültür' diyor. 500 yıl önce sigaranın zararı mı biliniyordu? Ben bunu Anayasa Mahkemesi'ne götürüyorum. Anayasa Mahkemesi, 56. Madde gereği bu yasayı deldirmeyecektir. Sigara içmeyen ya da o kahvehanelerde çalışanların başkalarının sigara dumanını solumama hakkı vardır. Yargının bu davranışını Türk halkına şikayet ediyorum" diye konuştu.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4772 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim