• BIST 9772.09
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Akdağ'dan 'tecavüzcüye ağrı ceza' çağrısı

Akdağ'dan 'tecavüzcüye ağrı ceza' çağrısı
Kürtaj eleştirilerini de cevaplandıran Akdağ, "Kürtaj asla bir aile planlaması ya da gebeliğin planlanma yöntemi olmamalıdır" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Mersin’de düzenlenecek toplu açılış töreni içinde açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek olan Erdemli Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.

İncelemeler sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Akdağ, Tokat’taki bir üniversite hastanesinde 8 hastanın yaşamını yitirmesi konusuna değinerek, “Bir üniversite hastanesi. Tabi şimdi böyle olaylar olduğu zaman bizim Sağlık Bakanlığı olarak biliyorsunuz belli prensiplerimiz var. Meseleyi derhal incelemeye alıyoruz. İlgili teftiş kurulumuza talimat verdim. Orada inceleme yapıyorlar. Bir üniversite hastanesi olduğu için soruşturmayı doğrudan Sağlık Bakanlığı hukuken yapamaz. Üniversiteye ait bir hastane çünkü. Biz inceleme yapıyoruz. Bu incelemenin sonucunda da ilgili üniversiteye gerekirse rektörlüğe gerekli soruşturmaların yapılması için yazı yazıyoruz” dedi.

“Ama şu anda bu inceleme tamamlanmadan böyle bir soruşturmaya ihtiyaç var mı ? Doğrusu o hususta da henüz bir şey söylersek ön yargılı davranmış oluruz” diyen Akdağ, “Bu gibi durumlarda vatandaşlarımız kamuoyumuz şunu bilmeli, derhal meselenin üstüne giderek, problem var mı onu araştırıyoruz. Ama asla başlangıçta hastane ya da hekimler hususunda önyargılı davranmamak gerekir. Arkadaşlarımız bilirkişilerle orada ilgili hastane yetkilileri ile birlikte incelemeler yapacaklar” şeklinde konuştu.

Gündemdeki kürtaj konusuna da değinen Bakan Akdağ, “Daha öncede söylemiştik, bir bilimsel komisyonumuz çalışıyor. Komisyon bilimsel değerlendirmesini yaptı aslında, bize ilk raporlarını verdi. Daha sonra üç bakanlık, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı bir öneriler paketi ile başbakanımızın önüne çıkacak. Hep söylüyoruz kürtaj bir aile planlaması ya da gebeliğin planlanması yöntemi asla olmamalıdır. Dünya Sağlık Örgütü buna şiddetle karşı çıkıyor” dedi.

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in kürtaj konusundaki açıklamalarını talihsizlik olarak nitelendiren Bakan Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ancak burada belki son zamanlarda ifade edilen bir hususa temas etmem gerekir. TÜSİAD Başkanı çok talihsiz beyanlarda bulundu. Özellikle tecavüz meselesinden dolayı. Bakın ben Sağlık Bakanı olarak daha öncede ifade ettim. TÜSİAD Başkanı da dahil olmak üzere bu meseleye hassasiyetle yaklaşan bütün guruplara ya da kişilere sesleniyorum; gelin Türkiye’de öncelikle tecavüzün cezalarını arttıralım, bu husustaki caydırıcılığı arttıralım. Allah korusun bir kadın tecavüze uğradığı zaman, bir çocuk tecavüze uğradığı zaman, onun gebeliğinin sonlandırılması ya da onunla ilgili bir takım işlemlerin yapılması, rehabilitasyonuyla ilgili işlemlerin yapılması aslında işi tamamen bitirmiyor ki. Hayatı etkilenmiş birisi oluyor. Daha öncede söyledim, tecavüze uğramış kadın tamamen masumdur ve tertemizdir. Eğer bu tecavüzden dolayı hamile kalmışsa doğan çocuğu da tertemizdir ve masumdur. Kürtajı konuşacaksak bile onu dikkatten asla uzak tutmamak lazım. Kim bu işe sebep olmuşsa tekrar sesleniyorum, kamuoyumuza ve buna hassasiyet gösterenlere, kim bu işin müsebbibi ise gelin onlara çok büyük cezalar verelim”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1906 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim