• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Aksiyon filmlerini aratmayan böbrek nakli hikayesi!

Aksiyon filmlerini aratmayan böbrek nakli hikayesi!
Acıbadem Bursa Hastanesi'nin kadavra listesine yazılan Önal'a 6 ay sonra kadavradan böbrek çıktı. Zülfü Önal'ın 'nakil' hikayesi ise film gibi.

Zülfü Önal yaklaşık altı yıl önce böbrek hastası olduğunu öğrendi. Son iki yıldır haftada dört gün diyalize giriyordu. Acıbadem Bursa Hastanesi'nin kadavra listesine yazılan Önal'a 6 ay sonra kadavradan böbrek çıktı. Zülfü Önal'ın 'nakil' hikayesi ise film gibi.

Eskişehir'de yaşayan 62 yaşındaki Zülfü Önal'la, aynı evde yaşayan yakını işten yorgun şekilde dönmüş ve derin bir uykuya dalmıştı. Telefonun ısrarlı çalışına dayanamayıp açtı. Karşıdaki kişi "Zülfü Önal'ın evi mi?" diye sorunca, uyku mahmurluğuyla " Burası değil" 'cevabını verdi. Ancak söz konusu numaradan daha önce hastayla görüştüğüne emin olan Bursa Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Salih Gülten, numaranın tekrar aranmasını istedi.

Zülfü Önal'ın evi ikinci defa arandı. Cevap yine ‘Yanlış numara' olunca, Dr. Salih Gülten, Acıbadem Eskişehir Hastanesi'ni arayarak destek istedi. Bunun üzerine hastanın kayıtlı adresi kontrol edildi ve Eskişehir Emniyet Müdürlüğü aranarak konuyla ilgili bilgi verildi. Polis memurları, Zülfü Önal'ın evine gidip kapıda bir saate yakın bekledi ve bir saatin sonunda Zülfü Önal ile karşılaşıp kendisine durumu anlattı.

POLİSLERİ GÖRÜNCE ŞAŞIRDI
Zülfü Önal, o güne kadar emniyete hiç yolunun düşmediğini ve herhangi bir olaya karışmadığını söyleyerek; "Polisleri görünce çok şaşırdım ve korktum. Bana çok nazik bir şekilde gecenin bu vakti kapımı çalış nedenlerini anlattılar. Hastaneden kendilerine haber verilmiş ve beklediğim böbreğin çıktığı anlatılmıştı. Ancak ısrarla evimi aramalarına rağmen numaranın yanlış olduğu yönünde bilgi alan hastane yetkilileri, kadavradan organın sorumluluğunu taşıdıkları için bana mutlaka ulaşmak istediklerini söylemişlerdi. Polislere gecenin bu saatinde Bursa'ya gidecek durumda olmadığımı söyledim. Onlar da bana yardımcı oldular ve garaja kadar götürüp otobüs biletimi bile aldılar. 'Bir umut' diye yola düştüm."

BİR HASTA DAHA SIRADAYDI
Bursa'ya ulaşır ulaşmaz soluğu hastanede alan Zülfü Önal, hastane yetkilerinin kendisini bulabilmek için nasıl bir uğraş verdiğini bir de burada dinleyince çok şaşırdı. Kendisi gibi kadavra listesine yazılan bir kadın hastanın daha olduğunu öğrenen Önal, "İkimiz de aynı organın nakli için bekliyorduk. Ancak kendisinin sağlık durumu elvermediği ve ameliyat riskli olduğu için benim dokularım uydu ve böbreğin bana nakledilmesine karar verildi. Beni kurtarmak için seferber olan herkese minnet borçluyum" dedi.

Geldiği günün akşamında, Bursa'da Böbrek Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Oktay tarafından ameliyat edilen Zülfü Önal, başarılı bir ameliyat geçirdiğini ve sağlık durumunun çok iyi olduğunu söylerken mutluluğu yüzünden okunuyordu.

CEYDA ERENOĞLU / GAZETE HABERTÜRK
[email protected]

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2977 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim