• BIST 9581.55
  • Altın 2489.153
  • Dolar 32.5357
  • Euro 34.877
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Alerji geleceğin kanseri

Alerji geleceğin kanseri
Önümüzdeki dönemin en ciddi hastalığı olacak.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Levent Öztürk, alerjinin önümüzdeki yıllarda kanser gibi en ciddi hastalıklardan biri olabileceğini vurguladı.
Öztürk, "Alerji, önümüzdeki dönemin en ciddi hastalığı ve şu anda üzerinde en çok çalışılan dünyada en çok reçetelenen hastalık." dedi.

Op. Dr. Levent Öztürk, çoğu hastaların alerji olduğunun farkında olmadığını belirterek, çoğunun nezle ve grip düşüncesiyle doktora başvurulduğunu ifade etti.
Alerjinin yılın her döneminde olabileceğini ancak neye karşı alerji olduğunun önem arz ettiğini kaydeden Öztürk, "Şu anda polen mevsiminin başlama dönemi. Bu nedenle bahar nezlesinin geldiği dönem. Üst solunum alerjisi astıma kadar giden sonuçlar doğurabiliyor. Klinik sıkıntılar ve burun tıkanıklığına neden olabiliyor. Burun tıkandığı zaman ağızla nefes almaya başlıyoruz. Bu da boğaz enfeksiyonlarının sık olmasına neden oluyor. Özellikle çok konuşan insanların burun tıkanıklığı olduğu zaman sesle ilgili sorunlar yaşamaya başlıyor. Burun tıkandığı için kulağa da hava gitmeyeceği için kulakta tıkanıklık ve işitme ilgili problemler baş göstermeye başlar. Ayrıca hasta rahat uyuyamadığı için stres gibi sorunlar yaşamaya başlar. Çocuklarda uykusuzluk baş ağrısı ve derslerinde konsantrasyonsuzluk yaşar. Aslında alerji burunda kaşıntı hapşırık gözlerde kızarma gibi belirtiler görüyor ama klinik dönüşümü birçok hastalıkla birlikte olabiliyor." diye konuştu.

Öncelikle hastanın gerçekten alerjisi olup olmadığının tespit edilmesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, hastanın bundan tecrübe edinmiş olabileceğini belirterek, "Eğer hasta bunları tespit ettiyse en önemli şey korunmaktır. Neye karşı alerjisi olduğunu tespit edecek ve arkasında çevresel faktörler devreye giriyor." diye konuştu.

Hastaların özellikle yün yorgan ve yastıktan uzak durmaları gerektiğinin altını çizen Öztürk, "Çünkü yünün alerjisi oldukça çok fazla. Yünden çıkan küçük partiküller burunda kaşıntı, sürekli nezleymiş gibi belirtiler ortaya çıkıyor. Hasta kendisini grip zannediyor. Ama öyle değil aslında. Yünün yerine pamuk tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu.

Alerjinin yüzde 30-35 kalıtsal olarak anne babadan geçtiğine işaret eden Öztürk, şunları söyledi: "Günümüzün en kötü ve en yaygın hastalıklarından birisidir. Çünkü alerji teknoloji hastalığı. Yani kırsal kesimlerde alerji daha az görürüz ama teknolojin yoğun olduğu hava kirliliğinin fabrikaların çok olduğu bölgelerde alerji yaygındır. Bana göre alerji önümüzdeki yılların kanser gibi en ciddi hastalıklardan biri olacak çünkü sonuçta bu vücut mekanizmasının bir reaksiyonu. Yani vücutta alerjik bir reaksiyon ortaya çıkıyor. Bu reaksiyon belirli bir noktaya kadar vücudumuzu koruyor sonra dışardan gelen polen gibi maddelere karşı bir reaksiyon ortaya çıkıyor ve vücuda zarar vermeye başlıyor. Alerji ömür boyu devam eden bir hastalık. Şeker gibi tansiyon kalp gibi. Ömür boyu ilaç kullanamıyorsunuz. Önümüzdeki dönemin en ciddi hastalığı ve şu anda üzerinde en çok çalışılan dünyada en çok reçetelenen hastalık."
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2010 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim