• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

Alerjik hastalıklar tedavi edilmezse kronikleşebilir

Alerjik hastalıklar tedavi edilmezse kronikleşebilir
Bahar aylarında ortaya çıkan bazı alerjik hastalıkların tedavi edilmediği taktirde kronikleşebileceği belirtildi.

İstanbul Medipol Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Erdoğan Kunter, bahar aylarında sıkça görülen alerjik hastalıkların uygun şekilde tedavi edilmediği taktirde kronikleşebileceğini söyledi.

 

Baharda havaların çok değişken olması nedeniyle mikrobik bronşit, nezle ve gribal enfeksiyonlarda artış yaşandığını belirten Kunter, “İlk bakışta bahar mevsiminde görülen bu tip enfeksiyon hastalıkları alerjik hastalıklarla benzerlik gösterebilir ve karıştırılabilir” dedi.

 

Enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılan ilaçların alerjik hastalıklardan çok farklı olduğunu aktaran Kunter, “Yanlış tanı, bir yandan gereksiz antibiyotik ve ağır ilaçların kullanımına yol açarken bir yandan da şikayetlerin uzamasına ve ağırlaşmasına neden olabilir. Uygun şekilde tedavi edilmeyen alerjik hastalıklar kronikleşebilir ve tedavisi daha güç hale gelebilir. Bu nedenle özellikle bahar mevsiminde ortaya çıkan inatçı öksürük, tekrarlayan hapşırıklar, burun akması veya tıkanıklığı, göz sulanması gibi şikayetlerin alerjik nedenlere bağlı olabileceği unutulmamalıdır” diye konuştu.

 

Alerjik reaksiyonların genel olarak dört tip olduğunu dile getiren Kunter, şunları kaydetti:  “Bizim günlük yaşantıda en sık karşılaştığımız ve bahar ayında yaygın olarak görülen “tip 1” alerjik reaksiyonlardır. Bu alerjik reaksiyonun meydana geldiği organa göre astım, alerjik nezle, alerjik göz nezlesi, ürtiker gibi hastalıklar ortaya çıkar. Bazı alerjenler yıl boyu mevcuttur ve neden olduğu alerjilerde yılın herhangi bir zamanında ortaya çıkabilir. Bunlara örnek olarak ev akarları, ev hayvanları, gıda alerjileri verilebilir. Bazı alerjenler ise belli mevsimlerde ortaya çıkarak hastalıklara neden olur. Bahar aylarında ortaya çıkan çeşitli ağaçların, çimen ve otların polenleri mevsimsel alerji nedenlerine iyi bir örnektir."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5270 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim