• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Allogreft ödemeleri hakkında duyuru-12.03.2014

Allogreft ödemeleri hakkında duyuru-12.03.2014
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından Allogreft ödemeleri hakkında duyuru yayımlandı.

 

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

12/03/2014

DUYURU

ALLOGREFT ÖDEMELERİ HAKKINDA

Allogreftlerin Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kayıt Sistemi (TİTUBB)’ne kaydı ve bu ürünlerin izin/ruhsat süreçlerinin başlatılması amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından ön başvurusu ilgili üretici doku bankası için onaylanan başvuru sahiplerinin tam adları ve tek dağıtıcılık hakları bulunan üretici doku bankalarının adları ve bu bankaların tek dağıtıcılık yetkisini verdiği ürün gruplarının listesi Sağlık Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenmiş olup, allogreft ödemeleri Kurum mevzuatı doğrultusunda; 12.03.2014 tarihi itibariyle ekli liste dikkate alınarak yapılır.

TİTCK tarafından ön başvurusu, tek dağıtıcılık hakları bulunan üretici doku bankalarının adları ve bu bankaların tek dağıtıcılık yetkisi verdiği ürün grupları onaylanmış olan firmaların onaylı bulunan ürün grupları dışında yer alan ürünlerinin bedelleri Kurumca karşılanmaz.

Sağlık hizmeti sunucusu fatura ekinde;

a) Amerikan Doku Bankası Derneği (AmericanAssociation Of TissueBanks (AATB)) ve/veya Avrupa Doku Bankası Derneği (EuropeanAssociation Of TissueBanks (EATB)) tarafından verilen belgenin yer alması gerekmektedir.

b) Vericinin uygun bir biçimde tanımlanmış ve bağışlanan materyalin izlenebilirliğinin sağlanması için verici bilgileri ve bağışlanmış doku ve hücrelere ait benzeri olmayan tanımlayıcı kodu ( Donör ID) içeren yapışkan etiketin bir adedinin yer alması gerekmektedir. Yapışkan etiketin üzerinde ürünün;

1) Etiket adı,

2) Üretici doku bankasının adı,

3) Son kullanma tarihi,

4) Benzeri olmayan tanımlayıcı kodu (Donör ID),

yer almalıdır.

c) Her bir ürün için doku ve/veya hücreden kaynaklı komplikasyonlara ait sağlık hizmeti bedellerinin karşılanacağını gösteren, ülkemizi kapsar nitelikte sigorta poliçesinin ve noter onaylı Türkçe tercümesinin bir suretinin yer alması gerekmektedir.

Sağlık hizmeti sunucusu tarafından, benzeri olmayan tanımlayıcı kodun (Donör ID) MEDULA-Hastane uygulamasında açılmış olan alana girilmesi zorunludur. Donör ID bilgisinin hatalı girildiğinin tespit edilmesi durumunda ürünlerin bedelleri Kurumca karşılanmaz.

MEDULA-Hastane uygulamasına TİTUBB kaydı tamamlanmış ürünlerin küresel ürün numarası (barkod) ile girilmesi gerekmektedir.

Dermis yerine geçen allogreftlerin bedelleri Kurumca karşılanmaz.

Duyurunun aslı için tıklayınız

Duyurunun eki için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 16106 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim